8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

İftarda cami için yardım toplandı

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Huzurkent beldesinde inşaatı devam eden Fatih Camii için iftar yemeğinde yardım toplandı.

Fatih Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğine; Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül, Tarsus Müftüsü Yakup Arslan ve belde halkı katıldı. İftar yemeğinde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Kemal Yılmaz, Huzurketliler'in yardımlarıyla cami inşaatını bugünlere getirdiklerini belirterek, "Hala camimizin eksikleri var. Bu eksiklikleri de yine yardımsever vatandaşlarımızla gidereceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Huzurkent Belediye Başkanı Akgül ise, cami inşaatını 1 yılda çok hızlandırdıklarını ifade ederek, “Huzurkent’in en güzel, en büyük camisinin temelini atıp, bugünlere getirdik. Bunu da Huzurkentliler'in destekleriyle yaptık. Birlik ve beraberlik içinde büyük bir dayanışma örneği sergiledik. Bundan sonra da camimizin ibadete bir an önce açılması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Siz elinizi taşın altına koyduktan sonra biz gövdemizi koyarız” diye konuştu.

Tarsus Müftüsü Yakup Arslan da, Ramazan ayının birlik, beraberlik, bereket ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, bu mübarek ayda yapılan yardım ve hayırların bin aydan daha hayırlı olduğunu kaydetti. Yardımsever Huzurketliler'i yürekten kutladığını belirten Aslan, çok güzel bir dayanışmanın sergilendiğini, bu güzel dayanışma sonunda Fatih Camii'nin kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Konuşmaların ardından cami için yardım toplandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 12:14:46
Güncelleme :5 Ekim 2007 Cuma 12:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?