4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İGM'de 'hayır' eylemi

MERSİN İL GENEL MECLİSİ'NDE 'HAYIR' EYLEMİ

Mersin İl Genel Meclisi'nin bugün yapılan olağan toplantısına, CHP'li Katip Üye Cem Nacar'ın 'Hayır' eylemi damgasını vurdu. Meclis toplantısına, üzerinde 'Hayır' yazan tişörtle katılan Nacar, tartışmalara neden oldu.

Mersin İl Genel Meclisi'nin olağan toplantısı, yeni yapılan binanın toplantı salonunun tamamlanamaması nedeniyle İl Genel Meclisi binasının yemekhanesinde yapıldı. Toplantıya, 12 Eylül'deki Anayasa Değişiklik Paketi'nin oylanacağı referandum nedeniyle, üzerinde 'Hayır' yazan tişörtle katılan CHP Yenişehir İl Genel Meclisi Üyesi Cem Nacar, giydiği kıyafetle tartışmalara neden oldu. AK Parti'liler ile CHP'liler arasında yaşanan 'kıyafet yönetmeliği' tartışmasına, zaman zaman 'Bizim neden görüşümüz alınmıyor?' diyen MHP'liler de ortak oldu. AK Parti Mersin İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Gül ile CHP Grup Başkanvekili Aydın Dirik arasında bir süre devam eden 'kıyafet' krizi, aynı zamanda Meclis'in katipliğini de yapan Cem Nacar'ın, bu şekilde katiplik yapamayacağı konusunda varılan anlaşmayla sona erdi. Tartışmanın son bulmasıyla Meclis'in katip üyeliğini AK Parti'li yedek üye Alin Can yaparken, Nacar, üzerindeki 'Hayır' tişörtünü çıkarmadan Meclis toplantısını takip etti.

Toplantı sırasında gazetecilerin eylemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Cem Nacar, tüm Türkiye'nin gündemini meşgul eden bir olay hakkındaki düşüncelerini, partinin düşünceleri doğrultusunda bir eyleme dönüştürdüğünü söyledi. Bunu bir İl Genel Meclisi üyesi olarak Meclis toplantısında yapmayı uygun bulduğunu ifade eden Nacar, "Bu bir eylemdir. Neden bir eylemdir? Ölü doğmuş olan bir anayasa paketi var referanduma gidecek olan. Neden ölü doğmuştur? Çünkü Meclis'teki grubu bulunan siyasi partilerin düşünceleri alınmadan, sivil toplum örgütlerinin düşünceleri alınmadan, sadece AK Parti'nin kendi parti tüzüğünü hazırlarmışçasına hazırlamış olduğu bir anayasa paketine karşı tepkimizi dile getirmek adına böyle bir eylemi yaptım" dedi.

AK Parti'li meclis üyelerinin bu konu hakkındaki tepkilerinin gayet normal olduğunu belirten Nacar, "Sonuçta burada hükümeti temsil eden İl Genel Meclisi üyeleridir. Bizler de siyasi partilerin temsilcileriyiz. Duygu ve düşüncelerimizi eylemsel, sözel olarak dile getirmemiz gayet normaldir. Kıyafet yönetmeliğimizde böyle bir şey yok. Salona insanlar tişörtle de girebilir, gömlekle de girebilir, üzerinde yazı olan bir tişörtle de girebilir. Ben de gündemi meşgul eden bir konu hakkında düşüncelerimi ifade etmek adına böyle bir tişörtle salona geldim" diye konuştu.

MERSİN İL GENEL MECLİSİ'NDE 'HAYIR' EYLEMİ
MERSİN İL GENEL MECLİSİ'NDE 'HAYIR' EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 15:44:01
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 15:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?