4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İğne oyaları sergileniyor

TARSUS’TA İĞNE OYASI SERGİSİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde Sanat Derneği geleneksel Türk el sanatlarından olan İğne Oyası Sergisini törenle açtı.

Sanat Derneği Başkanı İbrahim Ethem Tanrıkulu, Atatürk caddesi Hasoğlu İstikbal satış mağazasında açılan sergide yaptığı konuşmada, 1999 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini, amaçlarının sanatı ve sanatçıyı birleştirmek, desteklemek ve Tarsus’ta sanatla ilgilenenlerin artmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, Sanatla ilgili yapılabilecek farklı girişimlere ve fikirlere açık olduklarını belirterek, "İğne oyası, yöremizin en önemli sanatsal işlemelerindendir. Ancak günümüzde halkımız iğne oyalı yazmaları pek kullanamıyor. Her genç kızın çeyiz sandığında yer alan bu değerler bir türlü gün ışığına çıkamıyor. Oysa günümüzde bayanlarının kullanabileceği çeşitlere dönüşse, hem bu güzellikleri herkes görebilir, hem de bunları elleriyle yapan yerli bayan arkadaşlarımız kazançlarını artırabilir" dedi.

Dernek üyelerinden eğitimci Pürnur Karaca ile yönetim kurulu üyeleri Sevinç Nursal, Gülnur Karmutoğlu, Esra Özyiğit birlikte aylarca çalışarak 300 adet iğne oyası ürünü meydana getirdikleri sergiye büyük ilgi gösterildi.

Belediye Başkan Vekili Dünyamin Sönmez ise yaptığı konuşmada, "Yerel iğne oyası çiçeklerimiz modernize edilerek nice güzel takı, resim, tepsi gibi ürünlere dönüştürülmüş. Sonunda böyle güzel eserler meydana getirilmiş. Tarsus Sanat Derneği yönetici ve üyeleri ile emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Tarsus Sanat Derneğinin İğne Oyası Sergisi 3 gün devam edecek.

TARSUS’TA İĞNE OYASI SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2010 Salı 14:45:00
Güncelleme :25 Mayıs 2010 Salı 15:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?