5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İhaleye fesat operasyonu: 12 gözaltı

Mersin'de devletin çeşitli kurumlarında temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerine girerek, ihaleye fesat karıştırdıkları ileri sürülen 12 kişi gözaltına alındı. 3 firmanın kazandığı 13 ihale mercek altına alınırken, yolsuzluğun boyutunun 6 milyon lira civarında olduğu belirtildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Mersin ve çevre illerde 'temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerine fesat karıştırıldığı' yönündeki bir istihbarat üzerine 7 ay süren planlı ve projeli bir çalışma yürüttüğünü belirterek, elde edilen bilgiler ışığında 5 Şubat tarihinde eş zamanlı operasyon başlatıldığını söyledi. Mersin merkez, Tarsus, Gülnar ve Anamur ilçeleri ile Şanlıurfa'da yürütülen operasyonlarkapsamında 12 kişinin yakalandığını açıklayan Ekizer, şüphelilerin ev ve şirket adreslerinde yapılan aramalarda ise 25 adet başka firmalara ait kaşe, 3 adet fişek, hesap dökümleri, başka firmalara ait çok sayıda evrak ve 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildiğini kaydetti.

Şüpheliler hakkında "ihaleye fesat karıştırmak ve tehdit" suçlarından işlem yapıldığını belirten Ekizer, 8 şüphelinin adliyeye sevk edildiğini ve halen yapılmış olan 13 ihale ile ilgili incelemelerin sürdüğünü söyledi. 3 firmanın karıştığı yolsuzluğun boyutunun ise 6 milyon lira civarında olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 11:35:09
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 12:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?