4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İHD cezaevi koşullarını protesto etti

İHD CEZAEVİ KOŞULLARINI PROTESTO ETTİ

Mersin'de İnsan Hakları Derneği üyeleri, cezaevi koşullarını balon uçurarak protesto etti.

Mersin Cezaevi önünde toplanan bir grup dernek üyesi, attıkları sloganlarla cezaevlerindeki mahkumların kötü şartlar altında hayatlarını devam ettirdiklerini ileri sürdü.

Burada konuşan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, cezaevlerindeki baskıların dayanılmaz boyutlara ulaştığını iddia ederek, cezaevlerindeki 120 bini aşkın kişiden yarıdan fazlasının tutuklu olmasının bir önlem olması gereken tutuklamanın cezaya dönüştüğünün kanıtı olduğunu savundu. Cezaevlerinde insanlık dışı uygulamalar yapıldığını

ileri süren Tanrıverdi, şu anda 104 tutuklu ve hükümlünün ağır hasta olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bu kişilerin cezaevi koşullarında tedavilerinin sürdürülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Tanrıverdi, bu sayının gün geçtikçe çoğaldığını belirtti. Cezaevlerindeki baskı ve keyfi tutumların bazen trajikomik olaylara da yol açtığını söyleyen Tanrıverdi, "Bu denli ağır ve dayanılmaz koşullara itilmiş mahkumlarla dayanışma amacıyla 'Öykü' ismindeki bir kızımız, mektup yazarak renkli balonlar

göndermektedir. Kimi cezaevleri bu balonlara el koymakta ve tutuklulara vermemektedir. Bu duruma ilişkin Adalet Bakanlığı'nın verdiği yanıt 'cezaevlerine eşya sokmakta uygulanan yönetmelik' oldu. Küçük bir çocuğun gönderdiği balonlara karşı alınan bu tutum, düşündürücü olduğu kadar üzücüdür de" dedi.

Tanrıverdi, İHD olarak bu yasakları delmek ve balonlarla tutsakları selamlamak amacıyla cezaevi önüne geldiklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından dernek üyeleri, beraberinde getirdikleri balonları gökyüzüne bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 13:59:03
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 14:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?