5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İhmalkarlık can aldı

Mersin'de yazlık bir siteye ait arıtma sisteminin bakımı nedeniyle açılan 5 metrelik çukurda çalışan 2 kişi, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 01.00 sularında merkez Mezitli ilçesi Tece Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki Selin Sitesi'ne ait arıtma sisteminde bakım çalışması yapan site yöneticisi Kamber Uğur (54) ve yanında çalışan Celal Taş (53), açılan 5 metrelik çukur içinde sistemdeki arızayı gidermeye çalıştı.

Kendisinden bir süre haber alınamayan Uğur'un eşi, durumu site sakinlerine haber verdi. Bunun üzerine sitenin sahil kesiminde yer alan ve arıtma sisteminin bulunduğu yerde arama başlatılırken, Kamber Uğur ve Celal Taş'ın cansız bedeni açılan 5 metrelik çukurda bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevrede geniş kapsamlı inceleme başlattı. Cesetler, Mersin İl Sivil Savunma Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen bir saatlik çalışmanın ardından bulunduğu yerden çıkartıldı.

Yapılan ilk incelemede Uğur ve Taş'ın çukur içine çektikleri seyyar elektriğin suyla temas etmesi sonucu akıma kapılarak öldükleri belirlendi.Ölenlerin yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirirken, Uğur ve Taş'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?