3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'İhracata Hazırlık Çalıştayı' 6 Kasım'da

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreter Vekili Ergün Gilik, 'İhracata Hazırlık Çalıştayı' ile birlikte Türkiye ile Hollandalı firmalar arasında ticari olanakların geliştirilmesi için önemli bir imkan sunulacağını kaydetti. 

AKİB ve İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) merkezi tarafından düzenlenen, Hollanda Uluslararası İş ve İşbirliği Ajansı (EVD) tarafından da desteklenen; 'İhracata Hazırlık Çalıştayı' 6 Kasım'da Mersin'de organize edilecek. 

AKİB Genel Sekreter Vekili Ergün Gilik, çalıştayın amacının katılımcı firmaların ihracata başlayabilmesi için yapısal ve sistematik bir şekilde hazırlanması ve bilinçlendirilmesi olduğuna dikkat çekti. 

Ergün Gilik, söz konusu organizasyonu; ihracata hazırlık süreci; ihracata başlamak için karar almaktan, müşteri aramaya kadar uzanan mantıksal olarak bütünleşmiş bir entegre faaliyetler dizisi olarak yorumladı. 

Belirtin tüm faaliyetlerin çalıştay boyunca katılımcılara, yönetici açısından tartışılarak inceleneceğinin bilgisini de veren Gilik, "Çalıştay ile katılımcıların uluslararası iş yapma yeterliliğine ulaşmaları hedeflenmektedir. Bununla birlikte gerçekleştirilecek olan İşbirliği Programı (Eşleştirme Programı) ile Türk ve Hollandalı firmalar arasında ticari olanakların geliştirilmesi için önemli bir imkan da sunulacak" dedi.
'İhracata Hazırlık Çalıştayı'nda metot olarak teorik bilgi yerine; 'Nasıl' sorusunun cevabının verileceğini, ders verme yerinede tartışma ortamı oluşturulacağı, tüm bunların yanında da daha çok uygulamaya dönük, pratik bir eğitim metodu uygulanacağının altını çizen Ergün Gilik, düzenlenecek olan çalıştayla sektörün içinden ve konusunda uzman kişilerin eğitim vereceğini, etkinliğe katılanların da dış ticaret vizyonu kazanacağını, sektörün içindeki yerlerini sağlama alacağı veya doğru yerini alacağını
savundu. Gilik, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İhracata Hazırlık Çalıştayı'na katılım 25 kişi ile sınırlandırıldı. Bununla birlikte öncelik ihracat konusunda sınırlı deneyime sahip firmalara verilecek. Son başvuru tarihi 22 Ekim 2008 Çarşamba günü olarak belirlendi."

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 14:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?