4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İl Genel Meclis toplantısı yapıldı

MERSİN İL GENEL MECLİS TOPLANTISI

Mersin İl Genel Meclisi'nin, 2010 yılı Şubat Ayı 2. Birleşimi'nde ağırlıklı olarak eğitim alanında yaşanan sorun ve sıkıntılar ele alındı.

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen birleşim, Meclis Başkanı Nihat Taner'in başkanlığında yapıldı. Yaklaşık yarım saatlik bir gecikmeyle başlayan toplantıda İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan toplam 38 personelin durumu ve ücretleriyle ilgili teklif ele alındı. Sert tartışmaların yaşandığı oturumda zaman zaman tansiyon yükseldi. Oturumda; Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Kerim Çeliktaş İlköğretim Okulu bahçesine beton veya parke taşı yapılması, bahçe duvarının sıvanması, tuvalet ve kantinin yıkılan zemin yerlerine beton yapılmasının yanında okul bünyesinde yer alan anaokula oyun bahçesi düzenlemesi ve bahçe içerisindeki duvarların topraktan nemlenmemesi için kenarlarına kaldırım yapılması konusu da görüşüldü.

Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı kasabasındaki ilköğretim okulu binasının kapı ve pencerelerinin yer yer çürüdüğüne dikkat çekilen bir başka önergedeyse; söz konusu okulun onarımı için 2010 yılı onarım programında gerekli düzenlemelerin yapılması istendi. Yine Erdemli merkezde yer alan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda aşırı derecede sıva ve tavan dökülmesi olduğuna dikkat çekilen önergede de okulun acilen onarılması istendi. Silifke ilçesine bağlı Kargıcak İlköğretim Okulu'nun acilen 5 derslik ve yemekhaneye ihtiyaç olduğunun altı çizilerek, meclisten gereken kararın da bir an önce alınması istendi.

Çamlıyayla ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Atatürk İlköğretim Okulu'nda 14 adet bilgisayar olmasına karşın, hepsinin arızalı olduğuna işaret edilen önergede; bilgisayarların arızalı olması nedeniyle eğitim ve öğretim çalışmalarının aksadığı, bu durumun aşılabilmesi için de gereken çalışmaların başlatılması yönünde meclisten karar alınması gerektiği vurgulandı. Erdemli'ye bağlı Kayacı köyünün 2 bin nüfusa sahip olduğu bilgisinin yer aldığı önergede de köyde sadece 2 derslikli bir ilköğretim olduğunun altı çizildi.

Önergede köyde 180 öğrencinin olduğu bilgisi verilerek, bu öğrencilerin de okumak için 11 kilometre uzaklıkta yer alan Limonlu kasabasıyla 6 kilometre kuzeyde olan Aslanlı köyü ilköğretim okullarına gitmek zorunda kaldığı vurgulandı. Sorunun aşılabilmesi için köye 2010 yılı bütçesi göz önüne alınarak; 10 derslikli bir okulun acilen yapılması talebi gündeme getirildi. Toplantıda ayrıca mülkiyeti Kargıpınarı Belediyesi'ne ait olan Kargıpınarı köyündeki alana okul öncesi eğitim kurumunun yapılması şartıyla devredilmesi hakkında Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun raporu da görüşüldü.

MERSİN İL GENEL MECLİS TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 17:08:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 22:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?