4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İl Genel Meclisi toplandı

MERSİN İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'i bir bütün olarak ve sadece bölgesinin değil Akdeniz kıyı çanağının iddialı bir kenti olarak geleceğe taşımanın çabası içinde olacaklarını söyledi.

İl Genel Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı'na katılan Güzeloğlu, İl Genel Meclisi'nin, İl Özel İdaresi'nin en önemli ve en hayati kurumu olduğunu belirterek, seçilmiş meclis üyelerinin, Mersin'i daha güzel bir geleceğe ve yarınlara taşıma noktasında çok önemli sorumluluklar üstlendiğini kaydetti. İl Özel İdarelerini, yerel ölçekte kalkınmayı planlayan, hazırlayan, gerçekleştiren ve kaynakları öncelik sıralamasında ilin önceliklerine göre yönlendiren hayati bir kurum olarak tanımlayan Güzeloğlu, “İl Genel Meclisimiz de sizlerin katkıları ve katılımlarıyla, il ölçeğinde gerek bize gelen taleplerin ve isteklerin karşılanması, İl Özel İdaresinin bütçesiyle bu çalışmaların hazırlanması ve tamamlanmasında gerekse merkezi hükümetten aktarılan ve bütçeden sağlanan kaynakların kullanılmasında önemli bir organımız. Özellikle katılım noktasında, ilimizin yatırım önceliklerinde ve hizmet beklentilerinde belki de en önemli danışma organımız. Bu açıdan baktığımız zaman her birinizin seçildiği ilçelerimiz ve şüphesiz o bölgelerimizle ilgili halkımızın hizmet beklentilerini bize aktaran ve bizle paylaşan çok önemli bir kurumumuz” dedi.

ÇAĞDAŞ YÖNETİM ANLAYIŞI KATILIMCILIKLA SAĞLIKLI OLABİLİR

İl Genel Meclisi'ne ve üyelerine bu anlamda çok önem verdiğini ifade eden Güzeloğlu, "Yönetim sorumluluğunu paylaşırken Mersin Valisi olarak Mersinimizi geleceğe kalkınmış, gelişmiş, her ölçekte ve her ölçüde insanımıza hizmet kalitesini daha iyi ulaştırmış bir kent olması için sizlerle çok yakın bir işbirliğinde olacağımın da altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

İlçeleri ziyaretlerinde, ilçelere dönük incelemelerinde, yatırım ve hizmet önceliklerinin belirlenmesi sürecinde meclis üyelerinin yanında yer almasını isteyen Güzeloğlu, “Bugün çağdaş yönetim anlayışı katılımcılıkla ve paylaşımcılıkla ve şüphesiz karara konu olan tüm kesim ve kişilerin katılımıyla sağlıklı olabilir. Karar süreci bu yönüyle ne kadar sağlıklı ve başarılı sürdürülebilirse o kadar iyi bir sonuç ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

Ortak akla dayalı, hizmet öncelikli, sevgi temelinde buluşma ve kucaklaşmayı amaçlayan bir yönetim anlayışında meclis üyelerini 'olmazsa olmazlarımızsınız' diye nitelendiren Vali Güzeloğlu, “Özellikle Mersin'i bir bütün ve sadece bölgesinin değil Akdeniz kıyı çanağının iddialı bir kenti olarak geleceğe taşımanın çabasını hep beraber sergileyeceğiz” dedi.

GÜNÜMÜZDE KENTLERİN REKABETİ DE APAÇIK BİR GERÇEKTİR

Günümüzde rekabetin çok yoğun yaşandığını ve uluslararasında her açıdan rekabetin tartışıldığı bir ölçekte kentlerin de rekabetinin apaçık bir gerçek olduğunu ifade eden Güzeloğlu, her kentin rekabet üstünlüğünü geliştirirken sahip olduğu zenginliklerini ve bunu daha ileriye taşıma gayretlerini en üst seviyede sergilemesi gerektiğini belirtti. Bunu yaparken de sürdürülebilir bir büyümeyi ve gerçekleştirilebilir hedeflerin planlanmasının ve kararlaştırılmasının önemine değinen Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Ekonomi ve büyüme dilek ve temennilerle değil, gerçekçi değerlendirmeler ve tespitlerle mümkün olabilmektedir. Mersin'in tarihten taşıdığı ve il ölçeğinde buluşturduğu tüm zenginliklerini ve kalkınma dinamiklerini bu açıdan yeniden yorumlamalıyız. Tarihi zenginliklerden turizm yanına, hizmetler sektöründen sanayi altyapısına, tarımın geliştirilmesinden genel ve bir bütün il ölçeği ile sosyal hizmetlerin çoğaltılmasına kadar, kısacası her yanı ve yönüyle kentin geleceğe böyle taşınmasına hep birlikte katkı sunmalıyız.”

MERSİN'İ DAHA İYİ YORUMLAMALIYIZ

Kendi kamu yönetimi anlayışının katılımcı ve paylaşımcı olduğu kadar, her düzeyde olması gereken stratejik vizyon anlayışıyla da bütünleştiğini belirten Güzeloğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümüne giden süreçte bir vizyon içerisinde, Mersin'in bu açıdan bakışını ve bu çerçevedeki hedeflerini de doğru tanımlamalıyız. Akdeniz çanağının tüm Mersin ile ilişkisinde kentlerin, ülkelerin ve buna bağlı gelişmelerin odağında Mersin'i de daha iyi yorumlamalıyız” diye konuştu. Konuşmasında son olarak meclis üyelerine seslenen Vali Güzeloğlu, “Niyete gayret eklendiği zaman ve gayretle beraber samimiyeti buluşturduğunuz zaman sonuç elde etmemeniz ve sonuca ulaşmamanız mümkün değildir. Sizlerle beraber bu amaç ve hedeflere ulaşma düşüncesindeyim ve bunları elde edeceğimizden de hiç kuşku duymuyorum” şeklinde konuştu.

MERSİN İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 12:55:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 15:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?