5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İl Genel Meclisi toplandı

Mersin İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Taner, 29 Mart yerel seçimleriyle birlikte halkın tüm kesimlere olduğu gibi siyasi partilere de önemli mesajlar verdiğinin altını çizerek, kendilerinin de 'Önce ülkemi, sonra Mersin' felsefesiyle hareket edeceklerini söyledi.

Yerel seçimleri birlikte yenilenen Mersin İl Genel Meclisi, söz konusu seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı öncesindeyse Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören gerçekleştirildi. Törende meclisin en yaşlı üyesi sıfatını sahip olan Kaya Mutlu ile en genç meclis üyesi Mert Hazar ve Emrah Oksal, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Burada konuşan Meclis Başkanvekili Kaya Mutlu, yeni dönemde Mersin'e hizmet etme adına yoğun bir çalışma temposu içine gireceklerini belirterek, yeni dönemde de uyum içinde çalışacaklarını anlattı.

Törenin ardından İl Genel Meclisi'nin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Mersin İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen birleşimde Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. AK Parti'den Nihat Taner ile MHP’den Bilal Duman'ın başkanlık için yarıştığı seçimlerde büyük çekişme yaşandı. Kullanılan 60 oyun 32'sini alan Nihat Taner, yeni dönemde Meclis Başkanlığı görevine seçilirken, bir diğer başkan adayı Duman ise 24 oyda kaldı.

Seçimlerin ardından konuşan Taner, halkın özgür iradesinin sandığa yansıdığını ve bu noktada da kendilerine gösterilen güveni boşa çıkartmayacaklarının altını çizdi. Taner, 29 Mart yerel seçimlerinin; sağduyulu ve huzurlu bir atmosferde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, halkın sandıkta toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi siyasi partilere de önemli mesajlar verdiğini savundu.

Nihat Taner, "İşte demokrasinin güzelliği de burada. Bugün İl Genel Meclisi'nde bizler görev yapıyoruz. Aramızda geçmiş dönemlerde görev yapan arkadaşlarımız da var. Yarın başkaları da aramıza katılacak. Ancak tek bir arzum var. O da; görev süremiz dolduğunda Meclis'te ve insanların kalbinde hoş bir sada bırakabilmek. Yeni dönemde tüm meclis üyelerinin, partilerinin siyasi düşüncelerini bir kenara bırakarak; 'Önce ülkem, sonra Mersin' felsefesiyle hareket edeceğine olan inancım tam" dedi.

Öte yandan İl Genel Meclisi 1. Başkanvekilliği görevine CHP'den Hüseyin Yıldırım, 2. Başkanvekilliği görevine de AK Parti'den Fatih Seyit'in seçildiğine dikkat çekilirken, Cem Nacar ve Lütfi Demirel'in de katip üyeliğine getirildiğinin altı çizildi. 60 üyeden oluşan Mersin İl Genel Meclisi'nde MHP'nin 24, AK Parti'nin 18, CHP'nin 14 ve DTP'nin de 4 üyesi bulunuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 19:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?