4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İl Koordinasyon Kurulu toplandı

MERSİN İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentteki kurum ve kuruluşların ortak hareket edip uyumlu bir şekilde çalışması halinde Mersin'in rekabet gücünün artacağı gibi, hizmet ve yatırımlarda da sonuç alınacağını söyledi.

Mersin İl Koordinasyon Kurulu'nun (İKK) '2010 Yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı', Vali Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan oturumda kentteki yatırım ve çalışmalar ele alındı. Burada konuşan Güzeloğlu, kentteki yatırımların devamlılığının sağlanması, kurumlar arasında etkin bir işbirliği sağlanması ve bu yöndeki eksikliklerin giderilmesi noktasında söz konusu toplantının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Yatırımların planlanması ne kadar başarılı olursa, hizmet üretiminin de verimli ve kaliteli olacağını belirten Güzeloğlu, bu noktada da planlama sürecinin doğru uygulanması, sonuca ulaşılabilmesinde bir zorunluluk olarak öne çıktığının altını çizdi.

Hasan Güzeloğlu, “Sadece yatırımların paylaşılabilmesi noktasında değil, yatırımların sürdürülebilmesi ve bunun sonuca taşınmasında; kurumlar arası işbirliğini de bu toplantıyla birlikte gözden geçirmiş olacağız” dedi. Özellikle bir bütün olarak Mersin genelinde süregelen tüm yatırımlarda bir 'stratejik vizyon anlayışı' ile hareket edilmesi çağrısında bulunan Güzeloğlu, ilin bütünü geleceğe taşınıp, kentle ilgili her kurumun kendi alanındaki çalışmalarını yaparken; nüfus ölçekli planlama, il gelişme ve strateji başlıklarıyla da uyumlu çalışması gerektiğini vurguladı.

Vali Güzeloğlu, “Mersin'in gelecekteki kalkınma sürecinde de hedeflerin elde edilmesi çerçevesinde bu zorunludur. Belirlenmiş başlıklar, öncelikler, yatırım ve hizmet alanları şüphesiz ki kurumlarımızın katkısı, çabası ve bu anlamdaki bütünleşmesiyle anlamlıdır. Gerek kamu kurumları bölge ve il düzeyinde, gerekse de yerel yönetimlerimiz bir bütün olarak bu çerçevede çalışmak zorundadır. Bu açıdan da sektörel başlıklarda, yatırım ve hizmet öncelik alanlarıyla uyumlu ve bütünleşmiş bir çaba ve çalışmayı hepinizden bekliyorum. Bundan sonraki süreçte ilin önceliklerine yönelik hem planlama hem de çalışmaları bu çerçevede gerçekleştirdiğimizde; hem Mersin'in rekabet gücünü öne taşıma hem de belirlenmiş bu öncelik alanlarında sonuç alma şansımız çok yükselecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantının gündem maddelerine geçilerek farklı kurum ve kuruluşlarca kentte hayata geçirilen yatırım ve projeler değerlendirildi.

MERSİN İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 15:14:04
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 18:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?