5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İl özel idaresi'nden 100 bin tl'lik gölet

Mersin İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı, tarıma yatırım yapmaya devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında bugüne kadar yapılan göletler içinde en çok su depolama kapasitesine sahip olan gölet tamamlanarak hizmete sunuldu.
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Işıklı Köyü'nde yer alan sulama göletinin, İl Özel İdaresi personeli ve iş makineleriyle yapıldığı bildirildi. 2008 yılı birim fiyatlarına göre 762 bin TL keşif bedeli çıkartılan projenin kuruma maliyetinin de 100 bin TL olduğu bildirildi. Bu rakamın da oldukça ekonomik olduğunun altı çizildi.


Konuyla ilgili olarak İl Özel İdaresi'nden elde edilen bilgilere göre de; Işıklı Sulama Göleti'nin, bugüne kadar yapılan göletler içinde en çok su depolama kapasitesine sahip gölet olduğuna dikkat çekildi. 153.5 metre uzunluğa ve 12 metre yüksekliğe sahip olan göletin 33 bin 215 metreküplük toprak dolgu gövdesinin tamamlandığı, Selpınarı kaynağından gelecek olan suyla da gölette brüt 204 bin 85 metreküplük su depolanacağı kaydedildi. Yapılan göletle birlikte 150 çiftçi ailesinin yararlanacağı toplam 750 dekarlık kuru tarım arazisinin de sulamaya açılacağı ifade edildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?