5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İl Özel İdaresine yeni bina

İL ÖZEL İDARESİNE 6.5 MİLYON TL'LİK YENİ BİNA

Mersin İl Özel İdaresi, yeni hizmet binasına taşınıyor. Bir süre önce inşaatına başlanan ve yaklaşık 6.5 milyon TL'ye mal olan binanın, 2010 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

10 bin 808 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen binada; İl Genel Meclisi üyelerinin grup odaları ve İl Özel İdaresi'nin birimleri yer alacak. 4 kattan oluşan hizmet binasında 72 kişilik meclis toplantı salonu ve 192 kişi kapasiteli de konferans salonu bulunduğu belirtildi. Binanın tamamlanmasının ardından İl Özel İdaresi bünyesinde yer alan; Hukuk Müşavirliği, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, Mali İşler Daire başkanlığı, Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı ve İmar İnşaat Daire Başkanlığı söz konusu binada hizmet verecek.

Kaba inşaatı tamamlanan binanın, ince işçilik gerektiren çalışmalarının yanı sıra dış cephe giydirme işleminin de büyük ölçüde tamamlandığı kaydedilirken, bugün iki ayrı binada faaliyetlerini sürdüren İl Özel İdaresi'nin, yeni hizmet binasının açılmasıyla birlikte tüm birimlerini tek çatı altında toplayacağı kaydedildi. Bununla birlikte araçların kullanımına daha az ihtiyaç duyulacağını ve böylelikle de yakıt tasarrufu da sağlanmış olacağının altı çizilirken, çalışanların bir araya gelmesine bağlı olarak kurum içi iletişimin de güçleneceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 10:20:04
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 14:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?