5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İlaçlama çalışmaları hızlandı

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından, yıl boyunca devam eden sinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmaları, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte hızlandı.

Gündüz ve gece boyu devam eden haşere mücadele programında apartman bodrum katları, kentin muhtelif yerlerindeki su birikintileri, dere yatakları ve kanalizasyon hatları yoğun biçimde ilaçlanırken, ilçenin bütün cadde ve sokakları da bir program dahilinde modern yöntemlerle ilaçlanıyor.

Akdeniz'in sıcak ikliminin etkisinde bulunan ilçede neredeyse yıl boyu larva üremesi gerçekleştiğini ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, bu nedenle ilaçlama programının kesintisiz sürdüğünü belirtti.

Havaların ısınmasıyla takviye ekipler oluşturduklarını kaydeden Türk, “Her mahallemizde haftanın belirlenen iki gecesinde ULV yöntemi denen soğuk sisleme yapılmaktadır. Bunun yanı sıra gündüzleri de vektörel mücadele dediğimiz uçkun ve larva ile mücadele etmekteyiz. Yıl boyu süren çalışmalarımız bu aylarda hız kazanmıştır. Vatandaşlarımızın bu konudaki tespit ve şikayetlerini anında değerlendirmeye alıyoruz. Bağlanan beldeleriyle birlikte genişleyen sınırlarımız bütününde Akdeniz'in sineksiz bir yaz geçirmesi için bütün olanaklarımızı seferber ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:39:07
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 16:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?