2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İlk adaylık başvurusu yapıldı

Mersin'de, 2009 yılı Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde ilk resmi aday adaylık başvurusu AK Parti'de oldu.

Mersin Lokantacılar Pastacılar Odası Başkanı Hacı Özkan, bugün AK Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı'na gelerek, Akdeniz İlçe Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Adaylık için uzun dönemdir çalışma yürüttüğünü söyleyen Özkan, "Ben aslında hep ilkleri yaşadım. Mersin'de bir sivil toplum örgütünde başkan vekili iken Türkiye Lokantacı Pastacılar Federasyonu'nda Türkiye temsilciliğine seçildim. İnşallah Akdeniz'de de AK Parti'nin ilk belediye başkanı olurum. Çalışmamız bu yönde. Eğer mevcut belediyeler başarılı olsaydı böyle bir müracaatımız zaten olmazdı. Biz Akdeniz'i hak ettiği yere getirmek için aday oluyoruz. Aday gösterildiğimiz taktirde de kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı İsmail Taşpınar da, 2009 yılı Mart ayındaki mahalli idareler seçimlerinde, yeni yasadan sonra oluşan 4 merkez ilçe ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 5 belediyeyi kazanarak, Mersin'i de AK Parti'li belediyeler arasına sokmayı hedeflediklerini söyledi.

Taşpınar, bu çerçevede Akdeniz Belediyesi'ni de kazanmayı arzuladıklarını ifade ederek, "Aday adaylığı başvuru sürecinin başladığı 10 Kasım tarihinden itibaren partimize önemli oranda teveccüh gösterilmektedir. Mersin'de belediye başkan aday adaylığı ile ilgili ilk resmi müracaat da, ilçe teşkilatımıza yapılan bu müracaat oldu. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?