4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İlk defa deniz gördüler!

KIRSAL KESİMDEKİ ÖĞRENCİLER DENİZLE TANIŞTI

Mersin Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları "Biz Kaç Kardeşiz" sorumluluk projesi kapsamında Mersin'in kırsal kesimindeki fakir ve deniz görmemiş öğrenciler denize girmenin keyfini çıkardılar.

"Biz kaç kardeşiz" projesi kapsamında Silifke'ye bağlı Atakent beldesindeki Kapızlı 23 Nisan Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisine Gülnar ve Çamlıyayla ilçelerine bağlı köy okullarından getirilen ihtiyaç sahibi 150 kişilik öğrenci grubu, izci liderleri eşliğinde denize girip, yüzme öğrendiler.

Mersin İzci Kurulu Başkanı Mehmet Beşir Yavuz, yaptığı açıklamada, "Biz Kaç Kardeşiz" sorumluluk projesi kapsamında Mersin ve İlçelerine bağlı köylerdeki fakir ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin şehir merkezindeki zengin aile çocukları ile buluşturulup, kardeş edildiğini ve karşılıklı yardımlaşmanın yapıldığını söyledi.

Yavuz, uygulanmaya geçilen bu projenin sadece Mersin genelinde gerçekleştirildiğini, kırsal kesimlerdeki okullardan öğretmenleri aracılığı ile belirlenen 2 bin 300 öğrencinin şehir merkezlerindeki maddi durumu iyi olan öğrencilerle kardeş edildiğini, kardeşlik projesi kapsamında da maddi durumu iyi olan öğrencilerin kardeşlerine yardımda bulunduklarını ifade etti.

Mersin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının destekleri ile 4 günlük deniz kampına katılan öğrencilerin ardından farklı gruplar halinde kampın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten kamp sorumlusu İl İzci Kurulu Başkanı Mehmet Beşir Yavuz, "Köy okullarında öğretmenler aracılığı ile belirlenen ve hiç deniz görmemiş öğrencilerimizi, denizle tanıştırdık. Onlara yüzme dersleri verdik. Deniz'de yüzmenin yanı sıra gelen öğrencilerimize Silifke ve çevresinde bulunan tarihi yerleri gezdirdik. Öğrencilerimizi bireysel olarak göremeyecekleri bir çok etkinliğe yer vererek onların kaynaşmasını sağladık. Böylece öğrencilerimiz, birlikte hareket etme, birlikte yaşama, paylaşım, kendine güven gibi bir çok yeni şeyleri öğrendi" dedi.

Gülnarlı ihtiyaç sahibi öğrencilerin Kapızlı 23 Nisan Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisinde kamp yaptığını öğrenen ve kendisi de Gülnarlı olan Silifke Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, öğrencilere yaz tatilinde okumaları amacı ile hikaye kitapları hediye etti.

Anlamlı bir proje ile öğrencilerin ilk defa denize girmelerinin sağlanmasının çok güzel olduğunu söyleyen Arıcı, "Köy okullarındaki öğrencilerimizin tek kurtuluş yolu bol okumaktan geçiyor. Onların ufkunun açılması için bu tür projelere ihtiyaç var. Tarlada çalışırken, keçi güderken dahi kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Bu günün çocukları olan onlar, yarın ülkemizin ve dünyanın yönetiminde büyük rol alacaklardır" dedi.

KIRSAL KESİMDEKİ ÖĞRENCİLER DENİZLE TANIŞTI
KIRSAL KESİMDEKİ ÖĞRENCİLER DENİZLE TANIŞTI
KIRSAL KESİMDEKİ ÖĞRENCİLER DENİZLE TANIŞTI
KIRSAL KESİMDEKİ ÖĞRENCİLER DENİZLE TANIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 11:40:01
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 14:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?