5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İlk yer satrancı hizmete girdi

Mersin'in ilk yer satrancı, Toroslar İlçesi'nde törenle hizmete girdi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye'de belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından Anıttepe Parkı'nda yaptırılan 5 adet yer satrancı, törenle hizmete girdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu ve Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilci Yardımcısı Mehmet Emin Kapalan ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak bölgede bugüne kadar hep ilkleri ve enleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu uygulamanın da diğer belediyelere örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden Tuna, "Bu proje, belediyeler arasında Türkiye'de bir ilk. İnşallah yerel yönetimlere örnek olur ve daha da yaygınlaşır" dedi.

Gençleri spora yönlendirmek amacıyla belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini vurgulayan Tuna, satranç sporunun çocukların zeka gelişiminde çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Çocuklarımızı sadece bedensel olarak değil, zihinsel ve beyinsel olarak da geliştirmek istiyoruz. Satranç, karar verebilme ve alternatif üretebilme yeteneğini kazandıran çok önemli bir beyin sporudur" diye konuştu.

Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilciliği Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Kaplan ise, satranç sporunun, gençlerin zihinsel gelişiminde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimi ile birlikte Anıttepe Parkı'na yerleştirilen 5 adet yer satrancının açılışı yapıldı.

Açılış sonrası Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Satranç Federasyonu İl Temsilci Yardımcısı Mehmet Emin Kaplan bir gösteri karşılaşması yaptı. Oyun sırasında hamle yapmakta zorlanan Başkan Tuna'nın yardımına, oyunu izleyen çocuklar koştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 15:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?