5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'İlkbahar' fotoğraflarla anlatıldı

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen 'Dört Mevsim Mersin' adlı fotoğraf yarışmasının 'İlkbahar' ayağı da tamamlandı. 36 sanatçının toplam 193 eserle yarıştığı organizasyonda birinciliği ise İstanbul'dan Tanju Korkmaz elde etti.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Ahmet Soley ve Mersin Fotoğraf Derneği Başkanı Mustafa Eser ile ortak bir açıklama yaparak 'Mersin'de İlkbahar' konulu fotoğraf yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hüseyin Aksoy, Mersin Fotoğraf Derneği ile ortaklaşa düzenlenen organizasyona 8 ilden toplam 36 fotoğraf sanatçısının yarışmaya katıldığı bilgisini verdi.

Kentin farklı bölgelerinde fotoğraf çekimleri yapan sanatçıların 193 adet
çalışmasıyla yarışmada birincilik için yarıştığına dikkat çeken Aksoy, jüri üyeleri Bekir Ormancı, Oktay Çolak ve Tahir Özgür tarafından yapılan değerlendirmelerde de birinciliği 'Yerköprü' adlı çalışmasıyla İstanbul'dan Tanju Korkmaz'ın elde ettiğini açıkladı.

Söz konusu yarışmada yine İstanbul'dan Bekir Tuğcu'nun ikinci, Tacettin Yüksel'in fotoğrafının da üçüncülük ödülünü aldığına dikkat çeken Vali Aksoy, mansiyon ödüllerinin de; Adana'dan İlhan Maraşlı, Aydın Ali Altın ve Mersin'den Ragıp Sarı tarafından paylaşıldığını dile getirdi. Tüm bunların yanında 20 fotoğraf karesinin de sergilenmeye değer görüldüğünün altını çizen Aksoy, söz konusu eserlerin de Mersinli fotoğraf sanatçılarının yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sanatçılara ait olduğunu belirtti.

'Dört Mevsim Mersin' adlı fotoğraf yarışmasının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ifade eden Aksoy, yarışmanın da 'Mersin'de Yaz' ve 'Mersin'de Sonbahar' adı altında 2 farklı kategoride yapılacağını duyurdu. Hüseyin Aksoy, buradaki temel amaçlarının kentin güzelliklerini gerek ulusal, gerekse de uluslararası düzeyde tanıtılması ve bunun da fotoğraf karesi aracılığıyla geniş kitlelerce paylaşılması olduğunu söyledi.

Düzenlemiş oldukları yarışmayla da aynı zamanda da Mersin'de fotoğraf sanatının
gelişimine önemli bir katkı sunduklarını savunan Aksoy, kentin tanıtımında da önemli bir aşama kaydettiklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?