5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İlköğretim öğrencilerine trafik eğitimi

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ

Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, Emniyet Genel Müdürlüğü

Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik “Trafik Eğitimi” çalışmalarına başlanıldığını bildirildi.

Çalışmalar kapsamında öğrencilere şeker ile birlikte bilgilendirici broşür ve etiketler dağıtıldığını belirten Dağı, “Öğrencilerimizin küçük yaşlarda trafik bilinci kazanmaları için eğitim çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda da öğrencilerimize trafik işaretlerinin ve öncelikli dikkat edilmesi gereken hususların yer aldığı broşür ve etiketler dağıtmaya başladık. Bunun yanında görevli arkadaşlarımız öğrencilerimize trafik ile ilgili detaylı bilgiler verecekler” dedi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda başlatılan eğitim çalışmalarında öğrencilere bilgiler veren Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Selçuk Yılmaz, servis araçlarında seyahat ederken yapılması gerekenlere dikkat çekti. Yılmaz, “Servis araçlarında seyahat ederken mutlaka emniyet kemerinizi takın. İnerken veya servise binerken aracın iyice durduğundan emin olun. Karşıdan karşıya geçmeniz gerektiğinde yaya geçitleri, alt ve üst geçitleri kullanın. En kısa yolu değil, en güvenli yolu tercih edin” dedi.

Eğitimin ardından öğrencilere şeker ile birlikte bilgilendirici broşür ve etiketler dağıtıldı.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 13:52:05
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 14:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?