5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İlköğretim okulu yenilendi

CİVANYAYLAĞI  İLKÖĞRETİM OKULU YENİLENDİ

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, eğitimin, en temel konuların başında geldiğini belirterek, "Eğitimsiz bir toplum, geleceği karanlık bir toplumdur. Bundan dolayıdır ki, biz eğitimi her şeyin üstünde tutuyoruz. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğimizi o derece garanti altına alırız”dedi.

Mersin Toros Rotary Kulübü'nün desteğiyle tadilat yapılarak yenilenen, eksikleri giderilerek çok daha sağlıklı bir şekilde öğrencilerin hizmetine sunulan 2 katlı ve 14 derslikli Civanyaylağı İlköğretim Okulu, törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Vali Aksoy, törende yaptığı konuşmada, Mersin'de eğitimle ilgili sorunların çözümü noktasında önemli mesafeler alındığını vurgulayarak, “Derslik ihtiyacımızı hayırsever kişi ve kurumların katkıları ile önemli ölçüde giderdik. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve İl Özel İdaresi'nin yatırım programlarına koydukları kaynaklarla önemli yatırımlar gerçekleştirdik” diye konuştu. Mersin'de yaklaşık yüzde 90 olan okuma-yazma oranını daha yukarılara çıkarmak amacıyla kurslar açıldığını, okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaş ve okula gitmeyen tek bir çocuk kalmayana kadar bu çalışmaların devam edeceğini ifade eden Aksoy, çalışmalar kapsamında yaklaşık 8 bin çocuğun okula kazandırıldığını söyledi.

Eğitimin, en temel insan hakkı olduğunu, hiçbir anne ve babanın çocuğunu bu haktan mahrum etmemesi gerektiğini vurgulayan Aksoy, maddi durumu iyi olmayanlara Valilik olarak destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini kaydetti. Yapılan araştırmaya göre, göçle gelen insanların yaklaşık yüzde 20'sinin okuma-yazma bilmediğini belirten Aksoy, ihtiyaç duyulan bölgelerde okuma yazma kursu başlattıklarını ve şu anda Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bin 596 vatandaşın okuma yazma kursuna devam ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy'a, eğitime katkılarından dolayı plaket verilirken, okulun yenilenerek hizmete açılmasında emeği geçenlere de teşekkür belgesi verildi. Daha sonra beraberindekilerle birlikte okulun açılışını gerçekleştiren Vali Aksoy, sınıfları gezerek okul müdüründen bilgi aldı.

CİVANYAYLAĞI  İLKÖĞRETİM OKULU YENİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 15:13:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 15:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?