4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İlköğretim okulunda seçim heyecanı

Mersin’in Silifke İlçesi'nde, Ahmet Hancıoğlu İlköğretim Okulu’nda yapılan okul meclis başkanlığı seçimi, genel seçimleri aratmadı. 8 adayın yarıştığı seçimde 273 oy alan Mustafa Çeliker, okul meclis başkanı seçildi. 

Adaylar ve sandık başına gidecek öğrenciler, seçim öncesi tatlı bir heyecan yaşadı. Adaylar seçimden önce oy toplayabilmek amacıyla yaptıkları propagandalarla arkadaşlarına çeşitli vaatlerde bulundu. Yapılan propagandaların ardından sandıklar kuruldu ve öğrenciler kapalı perde arkasında seçeceği adayın listesini zarfa koyup sandığa attı. Daha sonra da isminin karşısına oy kullandığına dair imza attı. Toplam bin 32 öğrencinin oy kullandığı seçim sonrasında 273 oy alan Mustafa Çeliker, okul meclis başkanı seçildi. Diğer adaylardan Simge Şimşekli 174, Hazel Büşra Şahin 159, Eyüp Gürbıyık 131, Zekiye Buket Ürey 122, Aysel Durmuş 92, Bekir Koçak 46, Sadıka Bıyık 25 oy aldı. Seçimde 10 oy da geçersiz sayıldı. 

Seçimi kazanan Mustafa Çeliker, tüm arkadaşlarına teşekkür ederek, iyi bir temsilci olacağını, bunu il ve ilçede de devam ettireceğini söyledi. 

Çeliker'i tebrik eden Okul Müdürü Hüseyin Melekoğlu da, tüm öğrencilerin kendi hür iradesi doğrultusunda oy kullandığını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 10:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?