4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İlyas Avcı Tiyatro Şenliği başladı

OKULLARASI İLYAS AVCI TİYATRO ŞENLİĞİ BAŞLADI

Mersin’in Tarsus ilçe Kaymakamlığı himayesinde, Tarsus Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen 8. Okullararası İlyas Avcı Tiyatro Şenliği 26 okulun katılımıyla başladı.

Belediye Nikah Salonunda açılış yapılan etkinliğe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Milli Eğitim şube müdürleri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra okullara adına açılış konuşmasını yapan Ali Mistilli İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Özküçük, tiyatro toplumun aynası olduğunu söyledi. Özküçük, “Tiyatro, bütün toplumlarda benzer veya farklı özellikte görülen bir türdür. En ilkel toplumlardan en gelişmiş milletlere kadar her zaman karşımıza çıkan tiyatro, bir yerde toplumun aynasıdır da. Tiyatro bizzat yaşadığımız, gördüğümüz veya duyduğumuz olayların sahnede yeniden oynanmasından başka nedir ki? Bu sebeple tiyatro hayatın bizzat kendisi olmasa bile hayattan kesitlerin sunulduğu bir ibret aynasıdır. Bu aynaya bakmak hepimizin borcu olsa gerek” dedi.

Tiyatronun eğitimin bir parçası olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, İlyas Avcı tiyatro şenliğinde şimdiye kadar 6 bin öğrencinin rol aldığını söyledi. Sarı, “2000 yılında Kültür merkezi’nin hayata geçmesiyle kentimizde bu tür etkinlikler hız kazandı. İlyas Avcı Tiyatro Şenliği ile okullarımız tiyatro etkinliği de arttı. 8 yıldır yaptığımız tiyatro etkinliğinin amacına ulaştığını düşünüyorum. Bu etkinliklerimizde 6 bin öğrencimiz rol alırken, yaklaşık 250 bin kişi oyunlarımızı izletmiştir. Bu etkinliğin yapılmasından dolayı çok mutluyum. Öğrencilerimizde bir isteğim olacak. Anne ve babalarını alıp etkinliklerimize katılmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de örnek bir faaliyetin gerçekleştirdiklerini söyledi. Kocamaz, “Bu yıl 8’ncisini düzenlemeye muvaffak olacağımız tiyatro şenliğinin artık geleneksel hale gelmiş olmasından yalnız bölgemize değil, ülkemize örnek bir faaliyet olmasından dolayı çok büyük mutluluk ve gurur duyduğumu belirtiyorum. Bir milletin geleceği onun yetiştirdiği sanatçılara ve sanatkarlara ve onların verdiği mesajlara bağlıdır. Çünkü sanatçılar ve sanatkarlar toplumun önünde ona örnek olan hal ve hareketleriyle örnek alınan ve peşinden gidilen kişilerdir. Tiyatro bir toplum geleceğinde çok önemli bir yol göstericisidir. Ama tiyatro sanatın sanat olarak değerlendirildiği, içerisine siyasetin, kötü alışkanlıkların ve kötü düşüncelerin girmediği anda ancak topluma doğru yolu gösterir. Geçmişte tiyatro adına çok yanlış yollarda, toplama yanlış mesajlar verildiği yada hiçbir mesajın verilmediği içi boş toplantılar olarak yapıldığını hepimiz biliyoruz. Ama 8 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz, Tarsus Belediyesinin lojistik desteğiyle, Kaymakamlığımızın desteğiyle, Milli eğitim Müdürlüğümüzün bu konuda verdiği desteklerle Tarsus’ta çok güzel bir hareket başlatılmış ve artık gençlerin kendilerine güvenini sergileyebildiği ayrıca kendini ifade etme imkanı bulduğu bir etkinlik haline gelmiştir. Şimdiden emeği geçenleri kutluyor, başarılarını diliyorum” ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 13:57:04
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 16:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?