5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İmam Hatip Camii'nde tadilat başladı

ERDEMLİ İMAM HATİP CAMİİ'NE RÖTUŞ

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Akdeniz İmam Hatip Camii’nin iç dizayn tadilatına başlandığı bildirildi.

Akdeniz İmam Hatip Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Morgül, 1985 yılında yapılan caminin ilçe müftüsü Mustafa Topal’ın önderliğinde iç dizayn tadilatına başlandığını belirterek, “Zamanla camimizin iç boyasının ve hat yazılarının belirginliği kaybolduğu için camimizin iç dizaynını kapsayan bir tadilat yapılmasına kadar verdik. Bu kapsamda da tadilata başlandı” dedi.

Cami içindeki yazıların altın varaklı olduğunu belirten Morgül, “Camimizin içerisinde yer alan Cehariyari Güzin ve 8 ismin altın varaklı yazılar olmakla birlikte yapımında çok dikkat edilmesi gereken bir ustalık istiyor. Bunun içinde tadilatımızı camimizin ilk nakkaşı olan Nakkaş Faruk Avşar tarafından gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Nakkaş Faruk Avşar da, “Bu camimizin ilk nakkaşlığı bize nasip olmuştu. Bu gün aynı heyecanla arkadaşlarımla birlikte fırçayı elimize aldık. Sülüs tarzındaki yazılarımızı ve diğer hatları yenilemeye başladık” dedi.

Akdeniz İmam Hatip Camii’nin 25 yıllık imamı Nihat Erdem ise tadilatın 15 bin TL’ye mal olacağını ve 20 gün kadar sürmesinin beklendiğini kaydetti.

ERDEMLİ İMAM HATİP CAMİİ'NE RÖTUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?