2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İmambekirli köyünde su sevinci

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı İmambekirli Köyü sakinleri, içme suyu ihtiyacını karşılayacakları su kaynağını bulmanın sevincini yaşıyor.

Köy muhtarı Ahmet Çelik'in kendi imkanlarıyla araştırmaları neticesinde köye 12 kilometre uzaklıktaki Soğanlı mevkisinde iş makineleriyle yapılan çalışmalar sonucunda 30 metre derinlikte doğan su kaynağı bulundu.

Köylünün su sevincine ortak olan İlçe Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, "Daha önce bu köyümüze içme ve sulama suyu borusu alımı için İl Özel İdaresinden 78 bin YTL yardım yaptık. Son yıllarda da dünyanın bir çok ülkesinin yanında Türkiye'ye de küresel ısınma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Doğal su kaynakları kuruduğu için Balandız, Çamlıbel, Nuru, Pelitpınarı, Senir Köylerinde içme suyu sıkıntısı yaşanmaya başladı ve yeni kaynaklar arayışı içerisindeyiz. İmambekirli Köylülerinin kendi çabalarıyla yeni bir su kaynağı bulması sevindirici" dedi.

Muhtar Çelik de yaptığı açıklamasında, yapılan tahliller sonunda temiz çıkan suyun borularla köy dışındaki su deposuna taşınıp içme suyu olarak kullanılacağını, daha önce başka bir kaynaktan aldıkları içme suyunun ise sulama suyu olarak değerlendirileceğini kaydetti.

Buldukları yeni kaynaktan saniyede 15 litre su çıktığını ifade eden Çelik, 400 nüfuslu köylerinin artık uzun yıllar su sıkıntıyı yaşamayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 09:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem tunçel IP: 88.244.105.xxx Tarih : 27.12.2008 21:41:03

büyük muhtar türkiye seninle gurur duyuyor b