5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İmamlar bağdaş kurup eğitim aldı

İMAMLAR BAĞDAŞ KURUP 'İNSAN HAKLARI' EĞİTİMİ ALDILAR

Mersin'in merkez ilçe Mezitli'de din görevlilerine halka ilişkiler ve insan hakları konusunda eğitim verildi. Eğitim seminerini yere bağdaş kurarak takip eden imamlar, not tutmaktaysa bir hayli zorlandı.

Mezitli İlçe İnsan Hakları Kurulu tarafından kamu personeline yönelik eğitim çalışmaları sürüyor. Etkinlikler kapsamında İlçe Müftülüğü'nde din görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Yere bağdaş kurarak Mezitli Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Reyhan Erkuş'un verdiği semineri takip eden imamlar, not tutmakta zorlandı. Seminerde konuşan Erkuş, din tarihinin ilk çağlarından beri insanların haklarını kullanmalarında büyük bir engel olduğunu belirterek, "Hepsi insan sevgisine dayanması gereken yüksek

dinlerde bile başka dinlerden olan insanların, insan olarak haklarını kullanmaları hep önlenmiştir. Gerek ilkel dinlerde, gerekse de yüksek dinlerde olsun başta din önderleri ve rahipler bırakın başka dinlerden olanların insan haklarından yararlanmalarına hoşgörü göstermeyi, onların yaşama hakkına bile saygı duymamışlardır" dedi.

Cinsiyet konusunda sadece İslam dininin Arap tarihinde değil, aynı zamanda dünya tarihinde önemli bir devrim gerçekleştirdiğini söyleyen Erkuş, İslamiyet ile birlikte Müslüman kadınların ekonomik ve hukuksal bakımdan kişiliğini kazanıp, mirasta hak sahibi olduğunu, bununla birlikte kadına seçme ve seçilme hakkı tanındığını anlattı. Erkuş, "İnsanlar arasındaki varlık ayrımına, yani ekonomik ayrıma gelince, İslamiyet bu bakımdan daha çıkışında düşünülemeyecek olanı başarmış, Allah önünde bütün Müslümanları ekonomik ayrım göstermeden eşit saymıştır" diye konuştu.

İMAMLAR BAĞDAŞ KURUP 'İNSAN HAKLARI' EĞİTİMİ ALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 10:48:02
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 12:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?