30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

İnan'dan 'uzlaşma' vurgusu

İNAN'DAN 'UZLAŞMA' VURGUSU

AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, s2 bin 700 maddeden oluşan düzenlemeyi 3 günde Meclis'ten geçirirken, 'Torba Yasa' için 3 hafta uğraştıklarını hatırlatarak, bu durumun da siyasi partiler arasındaki 'uzlaşma'nın ne kadar da önemli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen; 'İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan İnan, burada yapmış olduğu konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yapmış oldukları çalışmalar hakkında partililere bilgi verdi. 3 gün süren görüşmelerin ardından 2 bin 700 maddeden oluşan kanunların Meclis'te kabul edilmesini sağladıklarını anlatan İnan, tüm bu maddelerin de uzlaşma sağlanarak Meclis'ten geçtiğini hatırlattı.

İnan, “Demek ki uzlaşınca güzel şeyler oluyor. Bakın 2 bin 700 madde 3 günde geçti. Ancak 'Torba Yasa' olarak bilinen ve 247 maddeden oluşan düzenlemelerin Meclis'ten geçmesiyse 3 hafta sürdü. Bu durum, aynı zamanda da 'uzlaşma kültürü'nün ne kadar da önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bizim sayımız fazla ama muhalefet de kendisine verilen demokratik hakkı sonuna kadar kullandığı zaman Meclisi iş yapamaz hale getirebiliyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 18:24:00
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 10:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ---- IP: 78.166.125.xxx Tarih : 4.03.2011 08:59:11

ömer bey mi çıkarmış torba yasasını yoksa.....bu adamın akp den gönderilmesi gerek bence,,,,,ben akp li olarak bu adam varsa oy moy vermem....selamda vermem....ak partimize kalite seviyesi yüksek halkın içinden olan,halkını bilen insanların katılması ve kazanması gerek,bu adam ancak oy zamanı beliriyor,,, ömer hocaymış...bence gitmeli partiden bu adam....tayip babanın ayagına kazanıyorlar....gerçi ya neyse