4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İncir üreticisinin yüzünü güldürdü

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde üretilen incirler yol kenarında kilosu 5 TL'den alıcı buluyor.

Atayurt Beldesinde yol kenarında kendi ürettikleri mevsim meyvelerini satan Muttalip Özgürsoy, İncir satışlarının iyi olduğunu, yoldan geçen yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiğini belirtti.

Çileğin ardından yol kenarlarında incir, böğürtlen ve pepinonun yerini aldığını belirten Özgürsoy, "Yaz aylarında mevsim meyvelerini yol kenarında satarak okul harçlığımı biriktiriyorum. Böylece hem aileme yük olmamış oluyorum, hem de kendi paramı kazanmış oluyorum" dedi.

İncirlerin olgunlaşmasıyla birlikte alıcısının da çoğaldığını belirten Özgürsoy, "Diğer meyveler, incir gibi rağbet görmüyor. Özellikle yerli ve yabancı turistler incire büyük ilgi gösteriyor. Çoğu zaman satacak incir bulamıyoruz" dedi.

Silifke-Mersin Karayolu kenarında inciri 5, pepinoyu 3 ve böğürtlenin kilosunu ise 2 TL'den sattığını kaydeden Özgürsoy, "Yollardaki tehlikeye karşılık para kazanabilmek için bu işi yapıyoruz. Sabahın erken saatlerinde gelip, akşamın geç saatlerine kadar yol kenarında ürettiğimiz meyvelerimizi satamaya çalışıyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?