3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İncir üreticisinin yüzünü güldürdü

Mersin'in Silifke ilçesindeki Göksu Vadisi köyleri, erik sezonunun ardından fiyatların iyi olmasıyla incirle gülmeye başladı.

Özellikle Keben, Sabak, Kargıcak ve Evkafçiftliği köylerinde üretimi sıklıkla yapılan incir, üreticilerden kilosu 2,5 YTL'den alınıyor.

Üreticilerden Mustafa Göktaş, 300 dönüm arazideki incir ağaçlarından bu yıl 400 ton incir rekoltesi beklediklerini belirterek, "İncir hasadı yeni başladı ve 2 ay sürecek. Sezonda incirlerin tamamen olgunlaşmasıyla günlük en az 5 ton hasat yapılıp, Ankara, Antalya, Konya, Bursa, İstanbul olmak üzere talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderilecek" dedi.

Erkencilik ve damak zevki bakımından Göksu Vadisi köylerinde üretilen incirlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu anlatan Göktaş, şöyle konuştu: "Keben inciri adıyla anılan incirimiz, Göksu Vadisinin mikroklima özelliğinden dolayı ayrı bir damak zevkine sahiptir. En erken incir de bizim yöremizde çıktığı ve hiçbir ilaç kullanılmadan organik olarak üretildiği için rağbet görüyor. Bu nedenle de üreticimiz erken hasat yapıp iyi bir fiyattan sattığı için yüzü gülüyor."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 15:48:13
Güncelleme :18 Temmuz 2008 Cuma 15:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?