2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İngiliz damada Türk usulü düğün

İngiltere'de tanışarak birbirlerine aşık olan Türk kızı Seval Tasasız ile İngiliz Daniel Rees, Türk usulü kına gecesi ve düğünle dünya evine girdi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da birbirlerini görüp aşık olan Seval Tasasız(30) ile devlet memuru olan İngiliz Daniel Rees(32) bir süre aşk yaşadıktan sonra evlenmeye karar verdiler.

Düğünlerini Mersin'in Tarsus ilçesinde Türk usulü yapmayı kararlaştıran çift, kına gecesine yöresel kıyafetlerle katıldı.

Gecede damat Daniel Rees'in babası Grneme Rees, annesi Jennifer Rees, kardeşi Samuel Rees ve eşi Chiraphoın Rees, kuzenleri Dave Blundell, Jackie Blundell ve Alice Blundell de yöresel kıyafet giyerek davul zurna eşliğinde oynadılar.
Seval Tasasız'ın 104 yaşındaki anneannesi Hatice Çelik yakınlarının desteğiyle gelin ve damada, oyun oynayarak eşlik etti.

Tepsi üzerindeki kınayı ellerine alan Seval Tasasız ile Daniel Rees çiftine İngiliz davetliler de eşlik etti. Davul zurna eşliğinde bir süre oynayan çift daha sonra davetlilerin alanın ortasına koyduğu sandalyenin üzerine oturtuldu. Maniler eşliğinde gençlerin kınası yakıldı.

Seval Tasasız, İngiltere'de dil eğitimi almaya gittiğini orada Daniel ile tanıştığını belirterek "4,5 senedir İngiltere'deyim. 3 yıl önce Daniel ile arkadaşımın evinde tanıştık ve 3 yıldır birlikteyiz. Bu birlikteliği mutlu sonla bitirmek istedik. Mutluyuz" dedi.

Seval Tasasız'ın babası Rıza Tasasız ise kızının mutlu gününde oynayan çiftlere para savurdu. İngiliz damat Daniel Rees ise, "Çok mutluyum. Türk insanları çok cana yakın, çok sıcak kanlı insanlar. Böyle törende tüm aile birlikte eğleniyor ve birlikte oluyorlar. Çok güzel bir tören oluyor" şeklinde konuştu.

Davul zurna eşliğinde çiftetelli oynayıp, halaylar çeken davetliler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 14:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çiğdem cansu IP: 88.248.48.xxx Tarih : 13.09.2008 22:01:08

allah bir yastıkta kocatsın mutluluğunuz daim olsun birbirinize çok yakışmışsınız sevgiyle kalın