30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

İnşaat sektöründe 'arsa' sıkıntısı

MERSİN'DEKİ 'ARSA' SIKINTISI

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, kentin artık inşaat sektöründe tıkandığını ve yeni yerlerin imara açılmasının da bir zorunluluk olarak öne çıktığını vurguladı.

Nesim Ekinci, beraberindeki MERYAP Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'i makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Ekinci, derneğin kuruluş amaçları hakkında bilgi vererek, inşaat sektöründe yer alan kişileri tek çatı altında toplayabilmenin yanında sektörün gelişmesine, kaliteli inşaatların yapılmasına katkıda bulunarak, kentin imarla ilgili sorunlarının çözümü noktasında da projeler üretme çabası içinde olduklarını söyledi.

Mevcut 'İmar Yönetmeliği' başta olmak üzere arsa konusunda ciddi sorun ve sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Ekinci, Mersin'in hızla gelişen bir kent olmasına rağmen özellikle yapı sektöründe bir takım sıkıntılar yaşandığını belirtti. Her ne kadar kentte kaliteli konutlar üretilmesine karşın, sektör olarak inşaat yapacak arsa bulmakta zorlandıklarının altını çizen Ekinci, sorunun çözümü adına yeni yerlerin imara açılması gerektiğini dile getirdi. Ekinci, yetersiz sosyal ve diğer donatı alanlarının iyileştirilmesinin yanında bina kalitesinin arttırılabilmesi için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm yerel aktörlere önemli görev ve sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti.

Mersin'de yaşanan sorunların çözümü adına bir takım önerileri olduğunu kaydeden Ekinci, Mersin'de ekonominin canlanması, yapı müteahhitlerinin de işinin artmasını sağlayacak. Bu nedenle lojistik, turizm ve tarım ve tarıma dayalı sanayiyle ilgili ilçeler bazında master planları hazırlanmalı, ilçeler birbiriyle rekabet edebilir düzeye gelmelidir. Başta ulaşım ve ekonomik master planları yapılarak Mersin hak ettiği fiziki yapıya kavuşturulmalıdır. Özellikle kentin doğu kısmında yer alan yerleşim bölgelerinde 'kentsel dönüşüm' çalışmalarına ağırlık verilerek, kamunun yapacakları beklenilmeden özel sektör yatırımları bu bölgede süratle planlanmalıdır. Mersin'de planlanan turizm alanlarının süratle tahsislerinin yapılması ve havaalanı ile demiryolu lojistik merkezindeki belirsizliklere son verilerek, tüm bu yatırımlar kent ekonomisine kazandırılmalı”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de, başta 'İmar Yönetmeliği' olmak üzere inşaat sektöründeki arsa sorunu ve yeni yerlerin imara açılması gibi konuların hayati önem taşıdığının altını çizdi. Bugün Mersin'de imara açılabilecek yer konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandığını ve sorunun adeta tıkanma noktasına geldiğini vurgulayan Genç, “Mersin ve Yenişehir'de imar açısından ilerlenebilecek yer yok. 'Gelişme alanı burasıdır, burada ilerlenebilir' diyerek, arsa sorununu çözebileceğimiz, imara açabileceğimiz bir yer yok. Bu sıkıntıların aşılabilmesi adına ortak hareket etmeye ve birlikte yeni projeler üretmeye hazırız. Oluşturulacak bir komisyonla birlikte ilçenin sorunları masaya yatırılabilir” ifadesini kullandı.

MERSİN'DEKİ 'ARSA' SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 12:17:00
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 12:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?