2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İnsan canın Bedeli Para İle ölçülüyor.

Mersin’de, 4 Mayıs 2007’de, bir servis minibüsünün çarparak ölümüne neden olduğu 6 yaşındaki Nazlıcan’ın babası 43 yaşındaki Vahap Öztürk, şoförün 20 ay hapis cezasına çarptırılmasına, bunun da 24 eşit taksitle ödenmek üzere toplam 12 bin 100 YTL para cezasına çevrilmesine tepki gösterdi.

Cezaya itiraz eden baba, Yargıtay’dan sonuç alamadığı takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuracağını açıkladı. Öztürk, şunları söyledi:

"Demek ki, devletin benim kızıma ölçtüğü bedel aylık 500 YTL’ymiş. Burasının park alanı, kaza yerinin yaya yolu olduğu belediye raporunda belli, Karayolları tabela asmıyor suçsuz, şoför park alanına giriyor suçsuz, şirket garajda park ettirmesi gereken servisi mahalleye park ettiriyor suçsuz, benim 6 yaşındaki kızım bisiklete bindiği için suçlu. Bir de kızıma 8’de 5 kusurlu diyorlar. Toroslar Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün mahkemeye gönderdiği raporda kaza yerinin yaya yolu olduğu belirtilmiş. Yaya yolunda aracın ne işi var? Bu konuyu gerekirse AİHM’e taşıyacağım."

Hurriyet / Tayfun TUNA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 20:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?