2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İnsan kaçakçıları yakalandı

Mersin'de, yasa dışı yollarla insan kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 6 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir suç örgütünün yasa dışı yollarla insan kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Transit-33' adıyla bir operasyon düzenledi.
Mersin ve Aydıncık ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, göçmen kaçakçılığını organize ettikleri ileri sürülen R.Z., H.C., M.G., B.Ö., Ş.D. ve N.K. gözaltına alındı.

Suç örgütünün lideri C.D. ile organizatörlerden E.Ş. ve F.R.Z.'nin ise soruşturma sürecinde işledikleri başka suçlardan dolayı tutuklu bulundukları belirtildi. Yakalanan 6 kişi de, "Suç işlemek amacı ile örgüt kurma ve göçmen kaçakçılığı' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Komutanlığı ekipleriyle çeşitli tarihlerde müştereken yapılan operasyonlarda, Mersin ve Aydıncık ilçesi ile Silifke ilçesi Susanoğlu beldesi açıklarında organizatörler tarafından gönderilen Gürcistan, Suriye ve Filistin uyruklu 20 mültecinin yakalandıkları ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 18:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?