3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İnsan kaçakçılığı çetesi çökertildi

MERSİN'de insan kaçakçılığı çetesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan aralarında Irak uyrukluların da bulunduğu 11 kişiden 7'si tutuklandı.

Başta Suriye, Irak ve İran olmak üzere diğer ülkederden kişilerin 3- 4 bin ABD Doları karşılığında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girişini yapıp, KKTC'ye gitmelerini sağlan bir çete olduğu ihbarı alan Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

İnsan kaçakçılarına ‘Marina-33’ adlı operasyon düzenleyen ekipler, 3 işyerine düzenledikleri eş zamanlı baskında, zımba makinesi, her biri 4 bin YTL değerindeki 13 bin 850 sahte posta pulu, elektrikli baskı makinesi, mühür ve kalıbı, 3 sahte nüfus cüzdanı, çok sayıda boş nüfus cüzdanı, değişik firmalara ait fatura, mühür örneği, otobüs biletleri, 9 cep telefonu, sim kartı ve 33 ADB 82 plakalı otomobil ile çok sayıda sahte evrak ele geçirdi.

Çete elemanları oldukları ileri sürülen H.A., V.H., U.K., N.S., H.A., B.Ö., B.E., M.A. ile Suriye uyruklu Ş.M.A., A.M.A. ve E.S.Ş. yakalanarak gözaltına alındı.

Sorgulanmalarının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan B.Ö., H.A., V.H., N.S., U.K., B.E. ve M.A., ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, göçmen kaçakçılığı, resmi belgede, mühürde, kıymetli damgada, para ve kıymetli damgaları yapmaya yaralan araçlarda sahtecilik’ suçundan tutuklandı. 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 14:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?