3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İnternet cafelere 'kurallara uy' çağrısı

Mersin'in Erdemli İlçesi Kaymakamı İsmail Demirhan, internet toplu kullanım sağlayıcılarının kanunlara uygun hizmet vermesi gerektiğini söyledi.

İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında yılın örnek internet kafesi seçilen Meltem Kafe'de işletmecilere konuyla ilgili bilgiler veren Demirhan, "İlçe merkezinde 27, belde ve köylerde ise 25 olmak üzere ilçemizde toplam 52 internet kafe bulunmaktadır. İşletmelerden istediğimiz kurallara uymalarıdır. Asla ceza taraftarı değiliz, ancak kanunlara da uyulması gerekmektedir. 2008 yılı içinde kurallara uymayan 5 internet kafeye toplam 2 bin 955 YTL idari para cezası uygulamış bulunmaktayız" dedi.

Ticari amaçlı internet toplu kullanım sağlayıcılarının işletme olarak yükümlülüklerini de anlatan Demirhan, "Kafelerimiz işletme için izin almak durumundadırlar. Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri alacaklar, içerik filtreleme yazılımı kullanacaklar. Erişim sağlayıcılardan sabit IP almak ve kullanmak durumundadırlar. Ayrıca, kendilerine verilen yazılım ile kaydedilen bilgileri ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini teyit eden değeri kendi sistemlerine günlük olarak kaydetmek ve bu verileri 1 yıl süre ile saklamak durumundadırlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 15:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?