4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İnternet kafeler denetlendi

MUT'TA İNTERNET KAFELER DENETLENDİ

Mersin'in Mut ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince internet kafe olarak hizmet veren 9 işyeri denetlendi.

İnternet kafelerde yapılan denetimlerde dikkat edilen hususları sıralayan Mut İlçe Emniyet Müdürü Selim Kan, "Özellikle öğrencilerin okullarda olması gerektiği saatleri göz önünde bulunduruyoruz. Öğrencilerin okuldan kaytarıp kaytarmadıkları kontrol ediliyor. Bunun yanında kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketilip tüketilmediği hassasiyetle takip ediliyor. Ayrıca 12 yaşından küçük çocukların velilerinin izni olmadan internet kefelerde bulunmaması ve genel ahlaka aykırı, çocuk gelişimine zarar verici sitelere erişimi engelleyen filtre programlarının aktif ve kullanılır durumda bulundurulması hususlarına dikkat ediliyor" dedi.

Bu denetimlerin sadece kendilerinden beklenmemesi gerektiğine işaret eden Kan, ailelerin de çocuklarını gözetlemesi gerektiğini vurguladı. Kan, 9 işyerinde yapılan kontrollerde suç teşkil edecek bir olaya rastlanmadığını sözlerine ekledi.

MUT'TA İNTERNET KAFELER DENETLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:27:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 17:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat öz IP: 78.161.112.xxx Tarih : 15.04.2010 21:29:02

Tebrikler amirim,bu internet kafeler kanayan bir yara;sırf buralara gitmelerine mani olmak için valilik 8 yıl kadar önce okullarda öğle yemeği tatilini  1,5 saatten bir saate çekti.Şimdi de çocuklar evlerine gidemiyor,simit poğoça derken dengesiz besleniyorlar.