3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İnternet kafelere para cezası

Mersin'in Erdemli ilçesinde, internet kafelere 2008 yılının ilk 10 ayında 2 bin 955 YTL idari para cezası uygulanırken, 5 internet kafeden 1'i Kaymakamlık kararıyla, 4'ü de iş yeri sahiplerinin talepleri doğrultusunda kapatıldı.

Erdemli Kaymakamlığı tarafından, internet toplu kullanım sağlayıcılarının bilgilendirilmesi amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Erdemli Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mustafa Kutlay, internet toplu kullanım sağlayıcıları hakkındaki yönetmeliğin 1 Kasım 2007 tarihinde Resmi Gazete'nin 26687 sayılı nüshasında yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Kutlay, "Yönetmeliğin geçici 1. maddesi gereğince mülki idare amirliğinden bu tarihe kadar toplam 71 izin belgesi alınmıştır. Yani ilçe merkezimizde 33, kasaba ve köylerde 38 olmak üzere faal toplam 71 internet kafe bulunmaktadır" dedi.

İnternet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülüklerini iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Kutlay, "Mülki idare amirliğinden izin belgesi alan 5 internet kafeden 1'i Kaymakamlığımızca, 4'ü de iş yeri sahiplerinin talepleri doğrultusunda kapatılmıştır. Yılın ilk 10 ayında yönetmeliğin ilgili maddelerine aykırı hareket ettikleri tespit edilen 5 internet kafeye de toplam 2 bin 955 YTL idari para cezası uygulanmıştır" diye konuştu.

İşletmelerin kapatılmasından yana olmadıklarını vurgulayan Kutlay, hizmetin yasal çerçevede yapılmasını istediklerini kaydetti. Toplantıda, internet toplu kullanım sağlayıcılarına yükümlülükleri konusunda bilgiler de aktarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 11:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?