4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Irak heyeti Mersin'de

IRAK HEYETİ MERSİN'DE

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Irak'ın güney bölgesiyle Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını ve bu noktada da çaba sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye ile Irak arasındaki ilişkiler kapsamında yarın Mersin'de organize edilecek olan 'Mersin-Maysan İş Forumu'na katılmak üzere kente gelen Maysan Eyalet Valisi Muhammed Shyaa Sabbar Al Sudani, beraberindeki Vali Yardımcısı Nadhum Owaid Al Asmadi ile bir grup meclis üyeleriyle birlikte Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu'nu makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Muhammed Shyaa Sabbar Al Sudani, Mersin'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ve amaçlarının ikili

ilişkilerin daha iyi bir noktaya taşınabilmesine katkı sunmak olduğunu anlattı. Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güzeloğlu ise Türkiye ile Irak arasındaki tarihi ilişkilerin güçlendirilmesi, her iki ülke arasındaki ticari birlikteliklerin arttırılması, kültürel ve sosyal anlamda yakınlaşmasını amaçlandıklarını dile getirdi. Türkiye ve Irak'ın iki kardeş ülke olduğunun altını çizen Güzeloğlu, bu kapsamda da Irak'ın gelişmesi ve istikrara kavuşmasını Türkiye olarak arzuladıklarını, bunun yanında Irak'ta yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Yaşanan süreçte Türkiye ve Mersin olarak gereken katkıyı sunmanın yanında hayata geçirilen girişimlerle de sürecin daha da hızlandırılmasının sağlandığına dikkat çeken Güzeloğlu, "Bu anlamda da gerçekleştirilen ziyaretin hem dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizi güçlendirecek, hem de ekonomik ve sosyal ilişkileri daha iyi bir noktaya taşıyacaktır. Bu ziyaret aynı zamanda da Maysan'ın Mersin'e, Mersin'in de Maysan'a anlatabilme adına da önemli bir fırsattır" dedi. Yarın gerçekleştirilecek olan forumla birlikte Maysan'daki yatırım imkanlarının Mersinli iş adamlarına anlatılacağına işaret eden Hasan Güzeloğlu, bu anlamda da etkinliğin önemli bir misyon üstleneceğini savundu.

İki ülke arasındaki iktisadi ilişkilerin genellikle Kuzey Irak'ta yoğunlaştığını ifade eden Vali Güzeloğlu, bununla birlikte Mersin ve Türkiye olarak artık Irak'ın güney bölgesinde de var olmak, buradaki ticari ilişkilerin geliştirilerek daha iyi bir noktaya taşınmasından yana olduklarını kaydetti. Türk girişimcilerin ortaya konulacak olan ticari işbirlikleriyle birlikte Güney Irak'ta boy göstermek istediğini anlatan Güzeloğlu, Mersin ile Maysan arasındaki kardeşlik ilişkilerini güçlendirilip, daha da zenginleştirilmesini arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.

IRAK HEYETİ MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 14:47:04
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 15:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?