2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Iraklı çocuklar barış sloganı attı

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy’un etrafında sevgi yumağı oluşturan çocuklar, "Herşey Irak için, herşey barış için" diyerek tempo tuttu.

Iraklı savaş mağduru çocukları kentteki son günlerinde Mezitli İçişleri Bakanlığı Tesisleri’nde ziyaret eden Mersin’in alt birim belediyelerinden Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, çocuklara eşofman armağan etti. Bağdat Yetiştirme Yurdu’nda barınan çocuklar, başkana armağanlar için "Şükran Kenan" diyerek teşekkür ettiler.

Dağıtım öncesi konuşan Başkan Yücesoy, Mersin’e gelen çocukların savaşın acımasız yüzünü ortaya koyan örnekler olduğunu söyledi. Başkan Yücesoy, "Savaşın sağı solu belli olmaz. Acımasız yüzünü burada yaşıyoruz. Bu çocuklar Amerikan bombardımanlarında annelerini, babalarını kaybettiler. Onlara karınca kararınca armağanlar dağıtacağız. Biz Irak halkının yanındayız. Armağanlar belki çok büyük değil ama yanlarında olduğumuzu bilsinler istedik" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy’un elinden armağanlarını alan çocuklar, tempo tutarak hep bir ağızdan, "Herşey Irak için, herşey barış için", "Savaşa hayır, barış istiyoruz", "Önce dünya sonra Irak için barış" şeklinde sloganlar attılar.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 14 gündür Mersin’de konuk edilen kafilede 8 ile 15 yaşları arasında 60’ı erkek 87 savaş mağduru çocuk bulunuyor. Çocuklardan sadece ikisinin anne ya da babası var. Diğer 85 çocuğun anne ve babaları ABD bombardımanları sırasında yaşamını yitirmişler. Iraklı çocuklara Bağdat Yetiştirme Yurdu’nun 16 kişiden oluşan personeli eşlik ediyor. 14 gündür Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini gezen Iraklı çocukların yarın Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’a dönecekleri belirtildi.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 09:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?