2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Iraklı işadamı Al Ani: ABD ordusu bataklığa saplandı

Irak’ın önde gelen iş adamlarından biri olan İngilizce Profesörü Nazzal Al Ani, geçici olarak ailesi ile birlikte yerleştiği Mersin’de Irak gerçeğini İHA’ya anlattı. İş adamı Al Ani, Amerika’nın Irak’ta tam bir bataklığa saplandığını, Vietnam’dan daha çok kayıplar verdiğini ve kesinlikle Irak’tan çekilmek zorunda kalacağını söyledi.

15 yıldır Türkiye ile ticaret yapan ve Türkiye’de ortaklıkları bulunan Iraklı iş adamı Nazzal Al Ani (61), 15 gün önce eşi Fazile Osman Ahmed ve 17 yaşındaki oğlu Yayha Al Ani ile birlikte artık Irak’ın kendileri için tehlikeli olduğunu düşünerek Mersin’e geldi. Mersin’de iş ortakları Sabri Özcan’ın yardımı ile bir ev kiralayan iş adamı, işlerini şimdilik buradan yürütmeye başladı. Bağdat Üniversitesi’nde İngilizce Profesörlüğü yaparken iş hayatına atılan ve Irak’ın tek ağır sanayi kuruluşunun sahibi olan Al Ani’nin diğer 3 oğlu ise Irak’ta kalarak işlerine devam ediyor. Günün büyük bir bölümünü Mersinli iş ortakları ile geçiren Nazzal Al Ani, Irak’taki savaşın tüm şiddeti ile devam ettiğini belirterek, her gün her an telefonla yeni çatışma haberlerini aldığını söyledi.

Kendisi de Felluceli olan ve Felluce’ye yapılan son saldırıda ABD’nin kenti uçaklarla imha etmeye çalıştığını anlatan Al Ani, "Cumartesi günü yine ABD askerleri Felluce’yi bombaladı. ABD’nin ’savaş bitti’ dediğine kimse inanmasın. Savaş Felluce ile birlikte tüm Irak’ta devam ediyor. Madem ki bitti, madem ki orada mücahit yok, neden dün yine bombalandı?" diye konuştu.

"ABD’LİLER KORKAK VE CESARETSİZ"

Camide infaz görüntülerinin, bu gibi benzer fotoğrafların televizyon ekranına yansıyan sadece tek bir karesi olduğunu söyleyen Nazzal Al Ani, "Irak halkı daha kötülerini görüyordu. Tankların yaralıların üzerinden geçtiğini görüyordu. ABD’liler böyle yaptıkça mücahitler bir iken bin oluyor, tepki artıyor. Felluce halkı yıkılan evlerine üzülmüyor. Ölenler şehittir kalanlar şerefli olarak kalacak. ABD tankları, topları, 50 bin askeri, uçakları ile 6 aydır Felluce’yi alamadığına göre, bu tüm Müslümanlar için ibret olmalı, iyi bir örnek olmalı. ABD güçlü değil. ABD sadece filmlerde güçlü. Hakikatte çok korkak ve cesaretsizdir. Bush söylüyor, ABD’liler söylüyor. Bütün teknolojik üstünlüklerine rağmen Felluce’yi alamadılar. Bu Felluce’deki alınan ders, bütün silahlara karşı iman gücünün üstünlüğü olmalıdır. Amerika zayıf durumda ve ne yapacağını bilmiyor. Şu anda ABD barış istiyor. Barışmak için haber gönderiyor, savaştan korkuyor. ABD askeri kaçıyor artık cepheden. Ama mücahitler orada direnmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİ, İNSANLARI ÖLDÜRMEKLE OLMUYOR"

Amerikan askerlerinin Irak’ı işgali sırasında Irak ordusunun direniş göstermemesinin tek nedeninin artık Saddam’dan bıkmış olması ve onu sevmemesinden kaynaklandığını dile getiren Al Ani, "Saddam heykellerinin yıkılması ise ABD’nin bir oyunu idi. ABD’nin tuttuğu paralı adamlar tarafından parçalandı heykeller. Ama şimdi bütün Irak halkı ABD’ye karşı. Ona karşı savaşıyor. ABD öldürmeye geldi. ABD askeri savaşçı değil öldürücüdür. Masum insanları öldürür. Ama direnişçi görünce savaşta kaçar. 2 senedir ABD Irak’ta ama demokrasi görmedik. Konuşmak yasak, dışarıya çıkmak yasak. Saddam diktatör ise bunlar bin kat daha diktatör. Herhangi bir gazete yazdığı zaman kapatırlar, televizyon yayınladığı zaman saldırırlar. Onlar gibi düşünmeyeni hapse atarlar. Bu nasıl demokrasidir? Demokrasi insanları öldürmekle olmuyor. 2 senedir Irak halkı ile savaşıyorlar. Herhangi bir cephede savaşmıyorlar. Böyle demokrasi olur mu?" dedi.

"FELLUCE, ABD İÇİN VİETNAM’I GEÇTİ"

ABD’nin Irak’tan çekilmediği sürece Irak’a demokrasi gelmeyeceğini söyleyen Al Ani, şöyle devam etti:

"Şu anda Felluce ile birlikte 20 şehir ABD’yi istemiyor. Yarın öbür gün diğer şehirler de istemeyecek. ABD Irak’tan çıkacak. Siz onları görmediniz, ben gördüm. Onlar mutlaka çıkacak. Dayanamazlar. Hiçbir yerde güvenlikte değiller. O kadar güvenliğe rağmen her gün vuruluyorlar. ABD askerleri korku içinde, mücahitler ise şahin gibi. Yalancı çıktılar. Önce Saddam dediler, sonra kimyasal silah dediler. Saddam gitti, kimyasal silah da yok. Hala ne istiyorlar? Felluce onlar için Vietnam’ı geçti. Sadece Felluce değil, Tikrit, Ramada, Beled, Samara bunların hepsinde kayıplar veriyorlar. Savaş birinci günündeymiş gibi Felluce’de devam ediyor. 110 şehit vermiş mücahitler. Diğer ölenler normal halk. Kadın, çocuk, yaşlı. ABD’liler eve girip aileleri tarıyorlar. Ölenler mücahit değil. Öldürülenler savaşmayan, evinde oturan ailelerdir. ABD’liler yalancıdır. Ben gözümle gördüm, caddede 21 ABD’li asker cenazesi vardı. Ama ertesi gün haberlerde 2 kişi yaralı diye veriyorlar. ABD doğruyu söylemiyor. 1 ABD’li öldü dediklerinde bilin ki bu rakam 20’dir."

"BUNLAR KATİL AMA SAVAŞÇI DEĞİL"
Saddam’ı toplu mezar yapmakla suçlayanların 2 senede 10 kat daha fazla toplu mezarlar yaptığını söyleyen Iraklı iş adamlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Irak halkı Saddam’ı sevmiyordu. Ama şu anda "ABD mi gelsin Saddam mı?" dediklerinde biz Saddam diyoruz. Biz bir şeyi öğrendik; ABD’liler Hollywood’da cesur. Rambo sadece bir film kahramanı. Filmlerde gördüğünüz gibi değil ABD’liler. Bir tane mücahit gördüğünde kaçıyorlar. ABD’li askerler, kalaşnikoflu mücahitlerle karşı karşıya geldiğinde tanklarını bırakıp kaçıyorlar. Bunlar katil ama savaşçı değil. Karşılarında kadınları, çocukları, yaşlıları gördüklerinde öldürüyorlar. Ama mücahitleri görünce kaçıyorlar. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. 6 aydır hala Felluce’ye havadan uçaklarla saldırıyorlar. Fosfor bombası kullanıyorlar, kimyasal silah kullanıyorlar. Bu insanlar kesinlikle savaşçı değil. Mücahitlerden bir tanesini gördüklerinde hemen fare gibi kaçıyorlar."
"Felluce Hollywood değil" diyen Nazzal Al Ani, "Felluce’de korku dolular. Daha ilk mermiden kaçmaya çalışıyorlar. Felluceliler ABD’lilerin cesaretini ve şerefini yere gömeceklerini söylüyorlar. ABD Felluce’de gömülecek ve bunu göreceksiniz. Felluceliler yorulmadı ama ABD’iler yoruldu. Şu anda nefes bile alamıyorlar. Son 8 ayda kaybettikleri helikopter sayısı 30. Ama bu onların kaybedişinin işareti değildir, onların kaybedişinin işareti korkularıdır" şeklinde konuştu.

mersin
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 10:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?