4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Iraklılara ormancılık bilgilendirmesi

IRAKLILARA ORMANCILIK FAALİYETLERİ ANLATILDI

Irak'ın Musul kentinde aynı zamanda Belediye Başkanlığı görevini yürüten Vali Yardımcısı Mohammet H.Al-Bayati, beraberinde Musul Üniversitesi Ziraat ve Orman Fakültesi Öğretim üyeleriyle birlikte Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Mersin'de 2 gün kalan Iraklı heyet, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara'dan, Mersin'deki ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra arazide de incelemelerde bulundu. Iraklı konuklara burada, rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, taşra teşkilatı olarak, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün hedefleri ve politikaları çerçevesinde, orman kaynaklarını her türlü tehlikeye karşı korumak ve doğaya yakın bir anlayışla, ekosistem bütünlüğü içerisinde topluma fayda sağlayacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Ekim 2009 tarihinde Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaret programı sırasında düzenlenen 'Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Ortak Kabine Toplantısı'nın ardından Çevre ve Orman Bakanlığı ile Irak Tarım Bakanlığı arasında 'Orman ve Ormancılık Araştırmaları Alanlarında Mutabakat Zaptı' imzalandığını hatırlatan Gözükara, "Bakanlığımız ve diğer ülke bakanlıkları arasında imzalanan işbirliği protokolleri çerçevesinde bizler, Musul'dan gelen konuklarımızla ormancılık projelerinde ortak çalışmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Çalışmalarımızı 2 gün boyunca Musul'dan gelen heyete gösterme fırsatımız oldu" dedi.

Musul Vali Yardımcısı Mohammet H.Al-Bayati ise, çalışmaları fevkalade bulduğunu belirterek, ormancılık faaliyetleri açısından Türkiye'nin oldukça gelişmiş olduğunu, bu bilgilerden kendilerinin de faydalanmak istediklerini söyledi.

IRAKLILARA ORMANCILIK FAALİYETLERİ ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 11:53:01
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 12:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?