2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Irak'ta kaçırılan şoförün Mersin'deki evinde sevinç gözyaşı vardı

Müjdeli haberi televizyondan öğrenen Fatma Top, kızları Yeliz (14), Yeşim (12) ve 1.5 yaşındaki Yadigar’a sarılarak, kocasının serbest bırakılmasının mutluluğunu yaşadı. Haberi aldığında sevinç krizine girdiğini ve bayıldığını söyleyen 30 yaşındaki Fatma Top, "Çok sevinçliyim. Allah orada bulunan bütün rehinelerin yardımcısı olsun ve ailelerine bizim yaşadığımız mutluluğu yaşatsın" dedi. Hep kocasının yaşadığını düşündüğünü ve hayatından ümit kesmediğini belirten Fatma Top, "Rüyalarımda hep kapıya geliyordu. ’Allah’ım ölüyse de diriyse de rüyama girsin’ diyordum. Hep yaşıyor olarak rüyamda görüyordum. ’Ölmeyecek’ diyordum. Çok şükür ölmedi. Bu gece de kızım rüyasında görmüş babasını. Namaz kılarak geliyormuş. Birkaç saat geçmedi, müjdeli haberi aldık" diye konuştu.

Kocası ile henüz görüşemediğini, döndüğünde boynuna sarılacağını anlatan Fatma Top, "Onu, bırakın Irak kapısı, Adana kapısına bile göndermeyeceğim. Allah kimseye bu acıyı vermesin. Dostuma düşmanıma bu acıyı vermesin. Burası 25 gündür bir cenaze evi gibiydi. Buradan seslenmek istiyorum; ne olursunuz kimse oraya gitmesin" dedi.

Serbest bırakılan TIR şoförü Tahsin Top’un 12 yaşındaki kızı Yeşim ise, çok mutlu olduğunu belirterek, "İlk kez böyle büyük bir sevinç yaşıyoruz. Babam hayırlısı ile gelirse bir daha bırakmayacağız. Zaten her gece rüyamızda görüyorduk. Her seferinde eve geliyordu" diye konuştu.

Top’un büyük kızı Yeliz Top da, babasını bu gece rüyasında gördüğünü anlatarak, "Gözümü kapattım, kapı çaldı, gelen babamdı. Tam sarılacaktık ki babam ’Bir dakika, namazımı kılayım ondan sonra’ dedi. Namazını kıldı, geldi. Ondan sonra sarılıp öptük. Geldiği zaman da ona sarılıp öpeceğim. Allah bu mutluluğu tüm rehin alilerine de versin. Babamı bir daha asla bırakmayacağız" şeklinde konuştu

iha-mersin
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 16:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?