5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İranlı turistler Mersin'e geliyor

İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyin Pour, İranlı turistlerin kış aylarında Türkiye'ye ve Mersin'e gelip, tatillerini burada geçirebilmeleri noktasında girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Büyükelçi Pour, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Pour, Mersin'in İran'ın güneyinde yer alan kentlere çok benzediğine dikkat çekerek, İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi noktasında da her iki tarafın birbirlerine yapacağı ziyaretlerin oldukça önemli olduğunu anlattı.

Pour, ticari alandaki ilişkilerin gelişmesine bağlı olarak ekonomide ve turizmde de aşama kaydedilebileceğini vurguladı. İran'ın herhangi bir kentiyle Mersin arasında 'Kardeş Kent Protokolü' imzalamak istediklerini dile getiren Pour, bu noktada da Gilan kenti ile Mersin'in benzer özellikler taşıdığını kaydetti. İranlı turistlerin, Suriye'ye gidebilmek için Türkiye sınırını kullandığına dikkat çeken Bahman Hüseyin Pour, bu turistlerin önemli bir bölümünü kış aylarında Türkiye'ye ve Mersin'e yönlendirebileceklerini ve bu konuda da girişimlere başladıkları bilgisini de verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, kendilerinin de iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesinden yana olduklarını söyledi. Macit Özcan, belediye olarak 300 dönümlük bir araziyi 'Lojistik Merkez' için tahsis ettiklerini ve söz konusu alanın da Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 1/100.000'lik Mersin-Karaman Çevre Düzeni Planı'na da işlendiğini anlattı.

Özcan, Mersin'de ticaret ve yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı kuruluşlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Mersin'in şu an Almanya, Japonya ve Suriye'den birer kardeş kenti olduğunu hatırlatan Özcan, İran'daki bir sahil kenti ile de kardeş kent ilişkisi kurmaya hazır olduklarını belirtti. 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde hayata geçirmiş olduğu proje ve çalışmalar hakkında da bilgi veren Özcan, kentin acil çözüm bekleyen sorunlarının önemli bir kısmını çözdüklerinin altını çizdi.

Mersin gelişimi ve kalkınması için turizm, lojistik ve tarıma dayalı ekonomiye büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Özcan, tüm çalışmaları ve stratejileri buna göre planladıklarını kaydetti.Yapılan konuşmaların ardından Büyükelçi Bahman Hüseyin Pour, Belediye Başkanı Macit Özcan'a İran'a özgü bir vazo takdim ederken, Özcan da Büyükelçi'nin jestine jestle karşılık verdi. Özcan, Büyükelçi Pour'a üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?