5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İş adamlarına teşekkür plaketi

Mersin'in Tarsus İlçesi Ticaret Borsası yöneticileri tarafından yıl içerisinde en yüksek tescil işlemi yaptıran işadamlarına plaket töreni düzenlendi.

Plaket törenine Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Yusuf Gürcan Ültanır Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve iş adamaları katıldı.

Şelale Oteli havuzbaşında yapılan plaket töreninde ilk olarak konuşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aytekin İnc, "Tarsus Ekonomi çarkının döngüsüne katkı sağlayan, istihdam yaratan, ihracat yaparak ülkemize döviz getiren borsamız üyelerine bu gün üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz törenle ödüllendirmek istedik. Bu arada ödül alamayan ancak yaşanan ekonomik krize rağmen ayakta kalan en az ödül alan firmalar kadar çaba gösteren firmalarımızı da tebrik ediyoruz "dedi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya da geçmişte Sanayi, Ticaret ve Sosyal-Kültürel alanında Türkiye'nin cazibe merkezi olan Tarsus'un bugün sadece isminin kaldığını, Organize sanayi bölgesinin Mersin'e bağlanması ile 250 dolayında işyerinin Mersin'e geçtiğini söyledi.

Bekir Kaya, "Tarsus'un hak ettiği halde bir türlü il yapılmadığını, bu nedenle de Üniversitesinin de olmadığını, Tarsus'un mutlaka il yapılmalı ve mutlaka kalkınmasının sağlanması gerekir. 'Tarsus'un bugün kalkınması, işsizliğin giderilmesi için kapanan fabrikaların yeniden açılması, Kazanlı-Tarsus sahil bandı turizm bölgesinin biran önce hayata geçirilmesi, planlanmış olan Çukurova havaalanının Tarsus'a yapılması gerekmektedir''dedi.

Konuşmanın ardından en yüksel tescil işlemi yaptıran 25 borsası üyesi işadamına şükran plaketlerini verilerek teşekkür edildi.

Plaket töreninde konuklara ayrıca kokteyl verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 15:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?