4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İş dünyası gelecekten umutlu

İŞ DÜNYASI GELECEKTEN UMUTLU

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, iş dünyası olarak gelecekten umutlu olduklarını ve 2010 yılının geçen yıla göre daha iyi geçeceğine inandıklarını söyledi. Doğan, farklılıkların zenginlik olarak kabul edilmesi, sevginin çoğaltılmasının yanında ülkede ve yakın komşularla barışın egemen kılınması halinde Türkiye'nin bölgesinde 'lider ülke' konumuna gelebileceğini savundu.

Derneğe üyelik başvurusunda bulunan 10 iş adamına Sultaşa Otel'de düzenlenen geceyle üyelik plaketleri takdim edildi. Geceye Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Ali Doğan, 2009 yılını sıkıntılı bir sürecin ardından geride bıraktıklarını ve 2010 yılının herkesin memnun kalacağı bir yıl olması beklentisi içinde olduklarını anlattı. Doğan, dünya ölçeğinde yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen krizin artık aşılmaya

başladığını ve her geçen gün işlerin yoluna girdiğine dikkat çekerek, bu durumun sürdürülebilmesi noktasında yapılacak yatırımların oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Herkesin daha fazla çalışarak, elini taşın altına koyup daha fazla sorumluluk üstlenmesi uyarısında bulunan Doğan, 2010 yılında ekonominin geride kalan 2009 yılına göre daha iyi geçeceğine inandıklarını ifade ederek, gerek IMF'nin gerekse de bankaların faizleri düşürmesinin yanında Türkiye'nin kredi notlarını yükseltmesini 'iyi bir haber' olarak değerlendirdiklerini kaydetti. İş dünyası olarak iyimser olma zorunluluğu taşıdıklarının altını çizen Doğan, "Ülke olarak birbirimize güven duyalım. Eğer

farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edebilir, sevgimizi çoğaltır, gerçek demokrasiyi önce bizler uygularsak, paylaşımcı ve adil olur, ülkemizde ve yakın komşularımızla barışı egemen kılarsak inanıyorum ki önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ekonomisi daha güçlü bir yapıya kavuşur, işsizlik çözülür ve buna bağlı olarak da refah seviyesi arttığı gibi Türkiye, bölgesinde lider ülke konumuna gelir. Bunu başarabilmenin hiç de görüldüğü kadar zor olmadığına inanıyorum" dedi.

"İŞ ADAMLARININ BAŞARISI YEREL YÖNETİMLERİ DE MUTLU EDİYOR"

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise MESİAD'ın kentteki sivil toplum kuruluşları içinde en aktif çalışan kuruluş olduğunu ve Mersin'in sorunlarının çözümü noktasında önemli bir misyon üstlendiğine işaret etti. Sivil toplum kuruluşlarının, toplum içinde daha aktif rol almasının sorunların çözümüne yönelik fikir ortaya koyup çözüm adına çalışması beklentisi içinde olduklarını ifade eden Aksoy, bu kapsamda da MESİAD'ın örnek alınmasını istedi. Kentin sorunlarının çözüme kavuşturulup daha iyi bir noktaya

taşınmasının ortak amaç olması ve herkesin de bu amacı gerçekleştirmek için çalışması gerektiğini belirten Aksoy, Valilik olarak da kentteki sivil toplum kuruluşlarına dün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de her türlü desteği vereceklerini, üretilen fikirlerden de yararlanmaya devam edeceklerini açıkladı. Aksoy, "Yönetişim anlayışının değişip geliştiği günümüzde, biz de yeniliklere ayak uydurmak, bunu yaşadığımız kentte hayata geçirmek zorundayız. Kentin sorunlarının çözümü için sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İş adamlarının başarılı olmasının yerel yönetimleri de mutlu edeceğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da açılan her işletmenin ve artan istihdamın, kendilerinin işsizlikle mücadelede ortaya koymuş oldukları çalışmalara önemli katkı sunduğunu anlattı. Global krize bağlı olarak iş dünyasının da çok ciddi sorun ve sıkıntılarla boğuştuğunu hatırlatan Özcan, bununla ilgili olarak iş adamlarının desteklenmesinin yerel yönetimler olarak en önemli görevleri olduğunu dile getirdi. Yaşanan

ekonomik krize rağmen kentte güzel gelişmeler yaşandığını ifade eden Özcan, Atıksu Arıtma Tesisi'ni tamamladıklarını ve 130 milyon TL'lik bir yatırımın ardından tam kapasiteyle çalışmalarını sürdürdüğünü, çöp sorununun çözüldüğünü ve 'Kuzey Mersin Projesi'nde önemli adımlar atıldığını anlattı.

Konuşmaların ardından MESİAD'a üye olan toplam 10 iş adamına üyelik plaketleri Vali Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan tarafından takdim edilirken, MESİAD üyesi toplam 25 iş adamına da 'İş Etiği Plaketleri' de takdim edildi. Gecede Vali Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy ile birlikte dans ederken, Macit Özcan da orkestranın seslenmiş olduğu birbirinden hareketli parçalara iş adamlarıyla omuz omuza çektiği halaylarla destek verip çiftetelli oynadı. Objektiflere renkli görüntülerin yansıdığı etkinlik gecenin geç saatlerinde son buldu.

İŞ DÜNYASI GELECEKTEN UMUTLU
İŞ DÜNYASI GELECEKTEN UMUTLU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 11:28:05
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 12:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?