5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İş dünyasından çağrı!

İŞ DÜNYASINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Türkiye'nin her türlü kışkırtmanın karşılık bulabileceği tehlikeli bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, bu nedenle tahriklere kapılmaması ve sağduyulu olunması çağrısında bulundu. Burakgazi, Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi gerektiğinin belirterek, birlik ve dirliğin sarsılması halindeyse onarılması güç yaralar açılabileceğini söyledi.

Türkiye'nin en eski odalarından biri olarak öne çıkan MTSO'nun kuruluşunun 124. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle başlayan kutlama etkinliğine; MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, oda yöneticileri ve üyelerin yanı sıra siyasi parti temsilcileri katıldı. Burada konuşan Faik Burakgazi, Mersin'in üzerinde bulunduğu coğrafyanın binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirası bünyesinde barındırdığını anlattı.

"TÜRKİYE ÇOK HASSAS GÜNLERDEN GEÇİYOR"

MTSO'nun gerek Mersin'in, gerekse de Türkiye'nin gelişmesi, yaşam kalitesi ve ekonomisinin büyümesi için kalıcı ve etkili hizmetler üretebilme adına çalıştığını ve çalışmaya da devam edeceğinin altını çizen Burakgazi, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda yaşanan gelişmelerle ilgili kısa değerlendirmelerde de bulundu. Burakgazi, Türkiye'nin yaşanan küresel krizin etkilerinden sıyrılmaya çalışırken, işletmelerin üretim ve finans alanında yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle rekabet edemez hale geldiğini vurguladı.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin bazılarının zor şartlar altında ayakta durma savaşı verirken, bazılarınınsa ardı ardına kapandığına dikkat çeken Burakgazi, "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı işsizliğin inanılmaz boyutlara varması toplumsal düzenimizi sarsmaktadır. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de bir siyasi partinin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasıyla başlayan bir kaos dönemi yaşamaktayız. Her türlü kışkırtmanın karşılık bulabileceği hassas günlerden geçiyoruz. Hak ve taleplerin meşru zeminlerde aranması demokrasinin gereğidir. Bugün hala şiddetin bir hak arama yöntemi olarak kullanılması bir yandan, kendilerini devlet güçleri yerine koyarak karşı saldırıya geçenler diğer yandan kaygılarımızı arttırmaktadır" dedi.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ"

Demokratik parlamenter sistemlerde hak arama ve siyaset yapma yerinin parlamento olduğunun altını çizen Faik Burakgazi, siyasi partilerin kapatılmasının çözüm olmadığını, Türkiye'nin yakın tarihinin de bu durumun örnekleriyle dolu olduğunu anlattı. 'Demokratik Açılım Süreci'nin işletilmesi, bir başka ifadeyle de Türkiye'de barışın, güvenin ve huzurun egemen kılınmasının toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi iş dünyasının da öncelikli beklentisi olduğuna işaret eden Burakgazi, "Dumanlı havanın artmasını isteyenle bilsinler ki hepimiz aynı gemideyiz. Gemi zarar görürse, zararı hep birlikte görürüz" diye konuştu.

Burakgazi, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu hassas dönemi geçerken bazı provokatörlerin iş başında olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle her zamankinden daha dikkatli olmak zorundayız. Tahriklere kapılmadan, hoşgörü ve sağduyu içerisinde bu kaotik ortamı geçmek zorundayız. Türkiye'nin bir an evvel normalleşmesi gerekmektedir. Birlik ve dirliğimizin sarsılması ülkemizin için onarılması güç yaralar açabilir. Gün, birlikte düşünme ve birlikte çözüm üretme günüdür."

İŞ DÜNYASINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 15:42:03
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 15:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?