5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İş dünyasından Tüzmen'e destek

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, AK Parti'nin Mersin'de başarısız olmasının nedenlerinin başka yerde aranması gerektiğini ifade ederek, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in sorumlu tutulabilecek en son kişi olduğunu söyledi.

29 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin centilmenlik içinde demokrasiye uygun bir şekilde tamamlandığını ve bu durumun da Mersin'in kazancı olduğunu savunan Ali Doğan, belediye başkanlığı görevine seçilenlerin birikim ve deneyimleriyle söz konusu görevi hakkıyla yapacaklarına olan inançlarının tam olduğunu vurguladı. Doğan, her seçimin bir kazananı olduğu gibi kaybedeninin de olduğunu ifade ederek, kaybeden adayların mazeretlere sığınmak yerine nerede eksik yaptıklarını düşünerek hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Kazanan adayların da kaybedenleri dışlamadan, kaybedenlerin de kazananların her zaman yanında olması ve birlikte çalışması gerektiğini kaydeden Doğan, asıl önemli olanın da Mersin'in kalkınması ve refaha ulaşması olması gerektiğini ifade etti.

Doğan, "Yerel seçimlerin ardından AK Parti hükümetinde kabine değişikliği olacağı yönündeki iddialar günlerdir basında yer alıyor. Bu iddialar arasında Devlet Bakanı ve Mersin milletvekilimiz Kürşad Tüzmen'in de adı geçiyor ve kendisinin yeni kurulacak olan kabinede yer almayacağı ileri sürülüyor. Biz Mersinliler olarak, Sayın Bakanımızın çalışmalarından son derece memnunuz, mutluyuz ve birlikte çalışabilmenin hazzını yaşıyoruz. Mersin'deki seçim sonuçlarından Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın memnun olmadığını tahmin edebiliyoruz. Ancak kentimizdeki seçim sonuçlarıyla ilgili olarak bir günahkar aramak yerine, seçim döneminde gecesini gündüzüne katarak gerek milletvekilleri, gerekse de belediye başkan adayları kadar ve belki de onlardan daha fazla çalışan Devlet Bakanımız Sayın Kürşad Tüzmen sorumlu tutulacak kişilerin en sonunda gelmelidir" açıklamasını yaptı.

Mersin'deki seçim sonuçlarına göre AK Parti başarısız olduysa bunun nedeninin başka yerlerde aranması gerektiğini vurgulayan Doğan, AK Parti hükümeti tarafından Mersin'de lojistik, turizm ve tarım konusunda sözler verilmesine karşın bugüne kadar elle tutulur, gözle görülür bir gelişme yaşanmadığını ifade etti. Doğan, tüm karşı çıkışlara rağmen Mersin'e balık çiftliği ve nükleer santral kurulmak istendiğini hatırlatarak, kamuoyunun tepkisine rağmen AK Parti hükümetinin bu konuda geri adım atmadığını dile getirdi. Doğan, "Vermeden almak, Allah'a mahsustur" dedi.

Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sayın Kürşad Tüzmen ve Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay dışındaki bakanlarımızın söylemleri dışında Mersin'e elle tutulur, gözle görülür bir katkıları olmadı. Oysaki Mersin halkı olarak hükümetimizin söylemlerinde dile getirilen konulardaki icraatlarının hemen hayata geçmesini istiyoruz ve diliyoruz. Bu gerçekler ışığında Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğer kabinede bir değişiklik düşünüyorsa yaptığı çalışmalarıyla tüm Mersinlilerin gönlünde taht kurmayı başaran Sayın Tüzmen'i ve Sayın Günay'ı kabine dışı bırakmamalı. Aksi bir tutum, Mersin halkını kazanmaya yönelik bir tasarruf olmayacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 15:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?