30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

İş kadınları kortlara çıkacak

İŞ KADINLARI KORTLARA ÇIKACAK

Mersin'de iş dünyasında yaptıkları başarılı çalışmalarla dikkat çeken iş kadınları, şimdi de tenis kortlarında birbirlerine rakip olacak. Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) tarafından bu yıl ikincisi organize edilecek olan; 'Bayanlar Tenis Turnuvası'nın büyük çekişmeye sahne olması bekleniyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Tenis Federasyonu Mersin İl Temsilciliği'nce de desteklenen turnuvanın ikinci ayağı Mersin Tenis Kulübü'nde gerçekleştirilecek. '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' gibi anlamlı bir günde başlayacak olan turnuvaysa toplam 11 gün sürecek ve 19 Mart cumartesi günü oynanacak olan final karşılaşmasıyla birlikte 'GİŞKAD Bayanlar Tenis Turnuvası'nın şampiyonu da belli olacak. Dernek Başkanı Cavidan Demirağ, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ahmet Tarakçı ile birlikte dernek binasında düzenlenen toplantıda turnuvayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

“TENİSİ KADINLAR ARASINDA YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Turnuvayla birlikte her yaşta oynanan tenis sporunun, bölgede ve özellikle kadınlar arasında yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydeden Demirağ, 'Dünya Kadınlar Günü'nde başlayacak olan organizasyonla birlikte aynı zamanda da kadınların dikkatini spora çekerek hem kendi aralarındaki birliktelikleri pekiştirmek, hem de yeni bir sinerji ortaya koyabilmeyi amaçladıklarını anlattı. Demirağ, “Üyelerimizin yanı sıra dışarıdan da 18 yaşını doldurmuş kadınlarımızın başvurularını alıyoruz. Turnuvada dereceye giren sporcularımıza vereceğimiz ödüllerin yanı sıra turnuvaya katılan tüm sporcularımıza teşvik ödüllerimiz olacak” dedi. Etkinliğin aynı zamanda da Mersin Valiliği Kadın Statüsünü Geliştirme Birimi'nin resmi 8 Mart resmi kutlama programında da yer aldığına dikkat çeken Demirağ, turnuvaya kentteki kadın örgütlerinin de destek verdiğini söyledi.

“TENİS TÜM KADINLARIN RAHATLIKLA YAPABİLECEĞİ BİR SPOR”

Tenisin Mersin'de tüm kadınların rahatlıkla yapabileceği bir spor olduğunu vurgulayan Cavidan Demirağ, 'GİŞKAD Bayanlar Tenis Turnuvası'nın ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediklerini ve yoğun ilgi gördüğünü hatırlatarak, bu yıl da aynı ilgiyi göreceklerine de inandığını dile getirdi. Mersin'de tenisi bilinen bir spor haline getirebilme noktasındaki çabalara bir nebzede olsa katkıda bulunmak istediklerini belirten Demirağ, “Çünkü tenis, hem Mersin'in iklimiyle hem de modern, çağdaş yüzüyle tüm kadınlarımızın yapabileceği bir spor. Kupa törenini, kuruluşumuza denk geldiği için şölen havasında kutlayacağız” ifadesini kullandı.

“AKDENİZ OYUNLARIYLA MERSİN KENDİSİNİ TANITMA FIRSATI BULACAK”

Mersin'in, '2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Demirağ, “Akdeniz Oyunları'nın Mersinimize uygun görülmüş olması bizleri fazlasıyla mutlu etti. Mersin buna layık bir kent. 2013 yılında daha da iyi olacaktır. Çünkü uluslararası alanda daha iyi tanıtma fırsatı bulacağız. Lojistiğiyle, tarımıyla, ticaretiyle öne çıkmaya başlayan Mersin'in sporla da öne çıkması bizi çok sevindirdi. Kadınların tenis oynamasını biz de 2 yıldır önemsiyoruz. Dünya çapında ünlü tenisçilerin Mersin'de yapacakları izleme fırsatımız da olacak. Bize düşen ne varsa bu konuda hazırız” diye konuştu.

“MERSİN DİĞER İLLERE DE ÖRNEK OLABİLECEK POTANSİYELE SAHİP”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ahmet Tarakçı da, Mersin'in gençlerinin ve kadınlarının sporun yanı sıra bakış açısıyla da diğer illere örnek olacak bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Tarakçı, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “2013 Akdeniz Oyunları'nı organize ederken sadece ilimizin tanıtımı açısından değil, bir çok branşta yeni tesislerin kazandırılması açısında da önemsemiştik. Bu tesisler gelecek nesillere önemli bir yatırım olacak. Böyle anlamlı bir günü spor gibi bir oldu ile çevrelediğiniz için teşekkür ediyorum. Bununla yeterli kalmayalım. Farklı bir branşlarda da sayılarını artırarak çoğaltalım.” Öte yandan, 'GİŞKAD Bayanlar Tenis Turnuvası' ile ilgili başvuruların, Mersin Tenis ve İhtisas Kulübü'nün internet sitesi ile GİŞKAD Hizmet Binası'nda 4 Mart 2011 Günü'ne kadar yapılabilecek. 8 Mart'ta başlama vuruşu ile start alacak olan turnuva 19 Mart'ta kupa töreni ile sona erecek.

İŞ KADINLARI KORTLARA ÇIKACAK
İŞ KADINLARI KORTLARA ÇIKACAK
İŞ KADINLARI KORTLARA ÇIKACAK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 10:57:05
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 11:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?