5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İş vaadiyle kandırıldı

İnternetten tanıştığı arkadaşına güvenerek Konya'dan Mersin'e gelen genç, kandırıldığını; kente geldikten sonra anladı. Kendisine verilen adreste aradığı kişiyi bulamayan genç, memleketine geri dönecek parası da olmadığı için de ne yapacağını bilmediğini söyledi.

Konya'da kapı kapı dolaşarak kitap satan 35 yaşındaki Halil Özer, daha iyi bir çalışma koşulu ve daha iyi bir ücret alabilmek için bir süredir iş arıyordu. İnternette bir arkadaşının aracı olmasıyla Mersin'in Erdemli ilçesinde Bora adlı biriyle tanışan Özer, bir süre görüştüğü şahıstan iş teklifi aldı. Bora adlı şahsın Erdemli'de internet kafe işlettiğini anlatan Özer, "İnternette yaptığımız görüşmelerde bana; 'Gel burada internet kafeyi birlikte işletelim' dedi. Teklifi bana cazip geldi. Ben de yaklaşık 4 gün önce Konya'dan yola çıkıp Mersin'e geldim. Bana verilen adreste aradım ama bulamadım. Verilen adreste ne internet kafe vardı, ne de Bora diye biri. Kandırıldığımı buraya geldikten sonra anladım" diye konuştu.

Konya'ya geri dönecek parası olmadığını ve kaldığı otele de borcu olduğunu anlatan Özer, kendisine yardımcı olabilmeleri, memleketine geri dönebilmesi için gerekli olan otobüs biletini almak için Mersin Valiliği'ne başvurduğunu, ancak hiçbir sonuç elde edemediğini söyledi.

Halil Özer, "Otobüs bileti alabilmek için kapı kapı gezip iş aradım. Ancak işte bulamadım. Çaldığım kapılar da bir bir yüzüme kapandı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kaldığım otelin parasını bile ödeyemedim, eşyalarımı rehin bırakmak zorunda kaldım. Tek istediğim evime geri dönebilmek. Keşke hiç gelmeseydim buraya. Çok pişmanım ve ne yapacağımı bilmiyorum. Borç isteyecek kimsem yok. Eğer bana evime dönecek parayı borç verirlerse, en kısa sürede iş bulup bu parayı geri öderim" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?