3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İşadamları çıkarmaya hazırlanıyor

Mersin'in Silifke İlçe Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifkeli iş adamlarının yurt dışına açılmalarına olanak sağlamak amacıyla, Ukrayna'da bulunan kardeş şehirleri Yevpatoria'ya 50 kişilik iş adamı grubuyla ziyaret gerçekleştireceklerini bildirdi.

İki ülke arasında oluşan kültürel bağların yanı sıra ticari bağların da kurulmasına olanak sağlamak amacıyla Silifke'den 50 iş adamı ile Ukrayna'ya gideceklerini ifade eden Öngel, Silifke'den ilk defa böylesine kalabalık iş adamı grubunu yurt dışına götürmekten dolayı bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ukrayna'ya 5 Nisan'da gideceklerini kaydeden Öngel, "Bu çalışmalarımızın ilk örneğini Silifkeli iş adamlarımız Nihat Alp ve Feza Önal vermişlerdir. Ukrayna ziyaretimiz esnasında kardeş şehrimiz Yevpatoria'da yeni bir iş merkezi açan bu işadamlarımızın açılışını yine hep birlikte yapacağız. Ümit ediyoruz ki; bu ziyaretimizden sonra Silifkemizden daha birçok iş adamı orada iş kuracak veya ihracat bağlantısı yapacaktır. Amacımız; kardeş şehirlerimizle devam ettirdiğimiz sağlık, eğitim, kültür ve turizm alanındaki projelerimizin yanı sıra ticari alanda da büyük projeler geliştirmek ve Silifkemizin ufkunu açmaktır" dedi.

Göksu Otel Restaurant'ta düzenlenen toplantıda Ukrayna'ya yapılacak ziyaretle ilgili iş adamlarına bilgiler veren Kardeş Şehir Komite Başkanı Tevfik Yıldırım ise, "Ukrayna'da bulunan kardeş şehrimiz Yevpatoria'da faaliyet gösteren iş adamları ile yaptığımız görüşmelerde her iki ülke arasında ticari ilişkilerin oluşturulabileceği izlenimlerini aldık. Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel'in de büyük destek verdiği kardeş şehirler arasında ticari bağların oluşturulması hedefine ulaşıyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonunda ilçemizden 50'ye yakın iş adamımız Ukrayna'ya gidecek, orada faaliyet gösteren iş adamları ile birlikte toplantılar ve birebir görüşmeler yapacak" şeklinde konuştu.

Kaymakam Ahmet Beyoğlu da, bugün önemli bir amaç için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Malumunuz dünya globalleşti diyoruz. Peki dünya globalleşecek de Silifke globalleşmeyecek mi? Kendine bu küreselleşmeden bir pay düşmeyecek mi? Son 25 yıldır Türkiye'de başta cumhurbaşkanlarımız, başbakanlarımız ve bakanlarımız bir gelenek başlatmışlardı. Yanlarına iş adamlarını alarak yurt dışına açılım gerçekleştirmişlerdi. Devlet bu öncülüğü tanıdıktan sonra iş adamlarımız kendi ayakları ile yürür, kendi elleri ile tutar ve kendi gözleri ile görür oldular. Sermayenin de gücüyle tek başlarına yatırımlarını yapmaya başladılar. Bizler Silifke heyeti olarak; Ukrayna'ya ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne hem sosyal hem kültürel hem de ekonomik açılım için, Silifke'nin propagandası için, tanıtımı için, buralarda ne tür yatırımlar yapabiliriz, iş adamlarımızı hangi alanda Silifke'ye nasıl çekebiliriz düşüncesiyle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Ben bu anlamda Silifke Belediye Başkanımıza bu güzel projede iş adamlarını bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 14:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?