2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İşadamlarından 'girişimcilik' tüyoları

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, Mersin'in gelecek perspektifinde yeni girişimciler için birçok avantaj olduğunu söyledi.


'Girişimcilik Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında MESİAD tarafından Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak, 'Girişimcilik' adı altında bir panel düzenlendi. Panele; MESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Güler ile birlikte MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan'ın yanı sıra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Öder konuşmacı olarak katıldı.


Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Merkez Kampüsü Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Mustafa Güler, girişimciliğin hayata yeni bir pencere açılması anlamı taşıdığına işaret ederek öğrencilere mezun olduklarında kamuda iş bulmaya çalışmak yerine, daha başarılı ve verimli olacakları özel sektöre yönelmeleri önerisinde bulundu.


Konuşmasına girişimciliğin temel niteliklerini anlatarak başlayan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan; bunları uyum, kabiliyet, risk almayı sevmek, kendi işini kurmak, pratiğe önem vermek, güçlü kişilik, parayı sevmek ve hayal gücü şeklinde sıraladı. Mersin'in gelecek perspektifinde yeni girişimciler için birçok avantaj bulunduğunu ifade eden Doğan, "Tarım, tarıma dayalı sanayi, lojistik ve turizm sektörleri kentimizin ufkunda parlarken, genç girişimcilerimize yeni fırsatlar ve iş olanakları sunmaktadır" dedi.


MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Öder de öğrencilere sahibi olduğu Yummy ve Güney Süt ile ilgili bilgi verdi. Öder, işletmelerinin gelişme ve büyüme öykülerini anlatarak, stratejilerinin de bildikleri işi yapmak, piyasada mutlak surette güven yaratmak ve öncelikle yeni teknolojileri kullanmak olduğunu vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 13:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?